Signnieuws

Duurzame mode staat centraal tijdens de Kornit Fashion Week Tel Aviv 2021, een samenwerking met Kornit Digital. Het openingsgala van het event wordt geleid door supermodel Bar Rafaeli en Motty Reif, de oprichter van Tel Aviv Fashion Week.

Motty Reif, oprichter van de Tel Aviv Fashion Week: “We bundelen onze krachten met Kornit Digital om de productie van mode duurzamer te maken.”

Meer dan veertig modeontwerpers zullen gedurende deze week – van 28 maart tot en met 1 april – presentaties geven. Terugkerend thema tijdens het evenement is de samenwerking tussen technologie en mode om wereldwijd duurzame productie te bewerkstelligen en beter op de vraag van consumenten in te kunnen spelen.

Kornit Digital

“Tien jaar geleden begon ik met de Tel Aviv Fashion Week om ons lokale talent internationaal te promoten”, zegt Reif. “De afgelopen vijf jaar waren we een drijvende kracht achter ‘inclusiviteit’ in de mode, en nu pakken we de meest urgente kwestie van onze tijd aan en bundelen we onze krachten met Kornit Digital om de productie duurzamer te maken.”

Mode leidt de e-commerce-revolutie; kleding voert de vrijwel overal de online verkopen aan. De industrie zelf blijft echter steken in verouderde en inefficiënte productieprocessen die, naast andere problemen, wereldwijd verantwoordelijk is voor 25 procent van de watervervuiling. Consumentengedrag heeft de traditionele modecycli echter permanent verstoord en creëert daarmee een aanzienlijke kans voor on-demand productie in de modewereld. Echte duurzaamheid is te bereiken door alleen dat te produceren wat wordt verkocht, overtollige voorraad te elimineren, verzending en transport te verminderen en verspilling en vervuiling van natuurlijke bronnen te voorkomen.

Gepatenteerd proces

Het gepatenteerde eenstaps printproces van Kornit Digital komt tegemoet aan de on-demand behoeften van de mondiale mode-industrie. De processen en technologieën zijn ook veiliger en combineren milieuvriendelijke voordelen met inkt op waterbasis en fixaties die voldoen aan strenge retailnormen voor duurzaamheid, aldus Kornit.

Als een van de meest vooraanstaande platforms voor innovatie in de internationale modewereld, zal de Kornit Fashion Week Tel Aviv inzichten geven in de talloze manieren waarop deze technologie zelfs de meest veeleisende modeontwerpers in staat stelt om duurzaamheid te bereiken, is de overtuiging van Kornit Digital. Zonder afbreuk te doen aan de wereldberoemde kwaliteit die zij vertegenwoordigen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.