Signnieuws

Epilog Laser heeft een hoge kwaliteit lasergraveer- en -snijmachine aan de productlijn toegevoegd in een compact formaat: de Fusion Edge serie. De serie wordt voor het eerst in België getoond op Sign2Com in Kortrijk.

Deze midrange machines met compact formaat beschikken over het IRIS-camera systeem en halen een graveersnelheid tot 3,05 meter per seconde.

Drie maten

De Fusion Edge serie wordt in drie maten uitgebracht; de Fusion Edge 12, met een werkoppervlak van 610 mm x 305 mm, Fusion Edge 24 met een werkoppervlak van 610 mm x 610 mm, en een werkoppervlak van 910 mm x 610 mm bij de Fusion Edge 36. De IRIS-cameramodule toont op het beeldscherm een real-time beeld van de werktafel, het materiaal dat erop ligt en het ontwerp. Hierdoor zijn ontwerpen snel te positioneren, roteren, dupliceren en schalen op product voor wordt overgegaan tot het laseren.

Minder materiaalverlies

“Doordat het eenvoudiger is om een design te positioneren op het materiaal kan er zeer nauwkeurig gewerkt worden en is er minder materiaalverlies. Dit in combinatie met de hogere graveersnelheid verkort de productietijd aanzienlijk. We zien dat professionals in het mkb, maar ook grote internationale bedrijven hun efficiëntie hierdoor naar een hoger niveau kunnen tillen”, zegt Richard van Densen, general manager bij Epilog Laser EMEA.

Sign2Com Kortrijk

De Fusion Edge is beschikbaar in verschillende CO2 wattages voor het snijden en graveren van o.a. hout, acrylaat, karton, textiel of met een fiber laserbron voor het markeren van metaal. Op haar stand tijdens Sign2Com in Kortrijk zal Epilog Laser live demonstraties verzorgen met de machine.

Sign2Com – Epilog Laser, stand 491

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.