Signnieuws

Met de lancering van de SureColor SC-R5000-serie breidt Epson zijn signage-printerlijn uit met een resin-inktoplossing voor grootformaat. Deze 64-inch printer biedt nauwkeurige, kleurconsistente en sneldrogende prints op een breed scala aan substraten.

Epson SureColor SC-R5000-serie met harsinkten.

De nieuwe R-serie komt tegemoet aan de behoefte in de signsector aan grootformaatprinters die werken met harsinkten. Het concept bouwt voort op de jarenlange innovatie van Epson op het gebied van imaging, kleurbeheer en substraatbeheer.

PrecisionCore Micro TFP-printkop

De nieuwe 64-inch printer biedt hoogwaardige printprestaties en kleurbeheer dankzij de PrecisionCore Micro TFP-printkop, claimt Epson. De nauwkeurige temperatuurregeling, gemonitord door vier temperatuursensoren, zorgt ervoor dat de kleur consistent is van rand tot rand en van boven tot onder. Drie onafhankelijke verwarmingsstations (preheat / platen heat / post-cure heat) zorgen voor kleuruniformiteit en een soepele mediaverwerking. Het efficiënte droog- en uithardingsproces maakt lamineren en levering op dezelfde dag mogelijk, zodat doorlooptijden kunnen worden verkort.

De Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC) biedt een nauwkeurige maatvastheid, wat een vereiste is voor gelaagd werk voor bijvoorbeeld etalages en muren. Deze consistente herhaalbaarheid vermindert materiaalverspilling, installatietijd en levert naadloze resultaten voor de klant, aldus Epson.

UltraChrome RS-inktset

UltraChrome RS-inktset.

De nieuwe zes-kleuren UltraChrome RS-inktset is een reukloze resin-inkt op waterbasis en is geschikt voor gebruik in alle omgevingen, waaronder scholen, ziekenhuizen, hotels en binnenfaciliteiten. De bulkinktoplossing biedt keuze uit 1,5 liter inktzakken voor middelgrote printvolumes en twee sets hot-swappable inkten voor hoge printvolumes (beschikbaar op de SC-R5000L).

“We hebben goed naar onze klanten geluisterd en de behoefte aan kwaliteit, productiviteit, betrouwbaarheid en stabiele kleurprestaties binnen de resin-inktmarkt in kaart gebracht,” zegt Richard Barrow, Senior Product Manager bij Epson Europe. “Met de introductie van de SC-R5000 kunnen we nu aan al deze behoeften voldoen. Met ons assortiment eco-solvent-, UV- en resin-inkten is Epson de one-stop-shop voor alle behoeften op het gebied van signage, POS en interieurdecoratie.”

Beschikbaarheid

De SC-R5000 kan worden geleverd met Epson Edge Print rip-software voor eenvoudige installatie en de printer is eind 2020 beschikbaar.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.