Signnieuws

Vink VTS trapte het festivalseizoen in Wormerveer af met een heus Interieur Festival. Inclusief foodtrucks, een bar en muziek. Opzet was interieurspecialisten te inspireren en te tonen wat Vink VTS op dit gebied allemaal in huis heeft.

Festivalsfeertje bij Vink VTS in Wormerveer.

Meer dan 170 personen hadden zich aangemeld voor het Interieur Festival van Vink VTS dat vrijdag 20 mei in Wormerveer plaatsvond. De dag begon in een echt festivalsfeertje, compleet met een lekker zonnetje, maar eindigde helaas met regen. Vanwege code geel (in Limburg zelfs code oranje) besloten enkele relaties uit zuidelijk Nederland om niet af te reizen naar Wormerveer, maar dat kon de festivalpret niet drukken. De hele dag liep het bezoek lekker door.

Enorm veel nieuws

“Er is enorm veel te doen op het gebied van interieurdecoratie. De ontwikkelingen gaan snel en er is meer mogelijk dan men vaak beseft. Dat willen we breder onder de aandacht brengen bij de mensen die we al kennen. Vandaar dit Interieur Festival”, aldus Chris Klok, business unit manager Vink VTS. Signmakers, maar ook interieurarchitecten en schilders waren welkom. “We hebben de laatste tijd veel nieuwe aanwas op dit gebied. Met name wrappen van keukens is echt hot.”

“Ook dit is interieurdecoratie.” Chris Klok in de technische ruimte met Epson-printers bij een enorme wandbespanning (23 x 8 meter) met daarop een Antonov-transportvliegtuig.

Bodaq interieurfolies

Het feit dat Vink VTS sinds 2020 Bodaq interieurfolies in Nederland op de markt brengt, in samenwerking met Resimdo Duitsland, heeft de distributeur in Wormerveer geen windeieren gelegd. Recent heeft Vink VTS het productassortiment uitgebreid van 95 naar 200 kleurdessins. John Overbeek, business development manager bij Vink VTS, meldde dat er twee kleurenwaaiers van Bodaq-interieurfolie aankomen. Eén met alle honderd kleuren houtmotieven en de andere waaier met zowel single colours als folies met een steen-, metaal- of marmerlook en talloze structuren (Texture).

De entreehal van het Vink VTS-pand in Wormermeer biedt volop inspiratie op het gebied van interieurdecoratie.

Bert Schreuder van 3M toonde interieurfolies van 3M DI-NOC, waarmee een interieur perfect hoogwaardig is te restylen of renoveren. Ook toepasbaar op deuren, wanden en liften tot meubels, balies en keukens. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren zoals houtnerf, textiel, metaal en effen kleuren.

Avery Organoid

Het Interieur Festival toonde verschillende nieuwe trends en producten. Zo had Ivo van der Lem, salesmanager Graphic Solutions Benelux bij Avery Dennison, niet over belangstelling te klagen met zijn stand met samples van Organoid Natural Surfaces. Een authentiek zelfklevend product, dat bestaat uit een onbehandelde natuurlijke materialen en dus volledig duurzaam is. “Met Organoid Natural Surfaces haal je de natuur in huis”, aldus Van der Lem. Verkrijgbaar in zeven variëteiten, waarvan er drie translucent zijn en vier min of meer opake. Alle zintuigen worden geprikkeld, want Organoid verspreidt ook een authentieke geur.

Ivo van der Lem (rechts) vertelt wat er zo bijzonder is aan Organoid Natural Surfaces van Avery Dennison.

Ook een aandachtstrekker was Avery Squid, zelfklevend (bedrukbaar) interieur raamtextiel voor toepassing op glazen ramen, glasdeuren en glazen (scheidings)wanden. De perfecte combi van privacybescherming, zonwering en een aantrekkelijk design.

Flexxs-tools

Naast een demonstratie van het aanbrengen van Organoid, werden previews gegeven van diverse trainingen op het gebied van (interieur)folieapplicatie en aanbrengen van naadloos behang in samenwerking met Appcademy en Flexxs. Voor dit laatste onderwerp was behangspecialist Dinesh Hirasingh ingevlogen. Vink VTS voert zowel de voorstrijkmiddelen, de behanglijmen als verschillende handige tools van Flexxs. Zoals een spray (DecoPro) waarmee lijmvlekken op het net aangebrachte behang in een oogwenk zijn te verwijderen met een microvezeldoek.

Dinesh Hirasingh van Flexxs demonstreert handige tools om naadloos behang aan te brengen.

Acrylic Couture.

Carla Giesen van Vink Kunstoffen uit Didam presenteerde Acrylic Couture. Dit is een zuiver gegoten kwaliteit acrylaatplaat met inlays van bijvoorbeeld koperdraad, edelmetaaldeeltjes en natuurlijke inlays zoals donsveertjes. Te gebruiken als stijlvolle verfraaiing in een interieur of als designobject.

Carla Giesen van Vink Kunstoffen uit Didam toont een kunststofplaat uit de Acrylic Couture collectie.

Ten slotte was brancheorganisatie SI’BON aanwezig om duidelijk te maken welke belangen zij kan behartigen voor bedrijven de actief zijn in de maakindustrie voor visuele communicatie. En uiteraard konden de verschillende printers (Mutoh, Roland en Epson) en andere machines in de showrooms in Wormerveer worden bekeken. Nu Vink VTS ook het programma van Screen Products voert, is de keuze nog groter dan voorheen.

In Sign+ Magazine nummer 5, die half juli uitkomt, een uitgebreider verslag van het Interieur Festival. Hieronder de aftermovie en een beeldverslag.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.