Signnieuws

De print- en signwereld staat te trappelen om elkaar weer face-to-face te ontmoeten. Dat stelt beursorganisatie Fespa. Zij baseert zich op de groeiende line-up van exposanten voor de Fespa Global Print Expo en European Sign Expo volgend jaar maart in Amsterdam.

Fespa Global Print Expo 2019 München, toen nog niemand van Covid-19 had gehoord. De Fespa organisatie stelt dat hard wordt gewerkt om een in maart 2021 in RAI Amsterdam ​​een Covid-beveiligde omgeving te creëren waarin zowel exposanten als bezoekers zich veilig voelen.

Volgens de Fespa-organisatie hebben inmiddels meer dan 200 exposanten zich gecommitteerd om deel te nemen aan de twee gelijktijdig gehouden evenementen van 9 tot en met 12 maart 2021 in RAI Amsterdam. De groeiende lijst van exposanten bevat veel prominente namen op het gebied van zeefdruk, digitaal grootformaat- en textielprint, workflow tools, media en inkten, aldus Fespa.

‘Ze kunnen niet wachten’

Neil Felton, CEO van Fespa: “Sinds we de dialoog met onze exposanten begonnen over de evenementen in het voorjaar van 2021, hebben we een consistente boodschap gehoord: ze kunnen niet wachten om weer op een live Fespa-evenement te zijn en persoonlijk contact te hebben met mensen die leergierig zijn, inspiratie opdoen en weloverwogen investeringsbeslissingen willen nemen om hun bedrijf uit de huidige crisis te halen. Ze zien ons evenement als een essentiële springplank naar het aanhoudende herstel van de sector.”

In maart volgend jaar is er een jaar voorbij zonder noemenswaardige beurzen en evenementen. Online platforms waren de enige manier om productnieuws en kennis te communiceren en te delen. Volgens Felton snakken zowel exposanten als bezoekers naar een fysiek evenement. Hoe reëel het is om te verwachten dat Fespa Amsterdam in maart 2021 weer kan uitpakken als toonaangevend internationaal evenement, met bezoekers uit alle hoeken van de wereld, is nu nog koffiedik kijken. Daarvoor is de mondiale situatie rond het coronavirus te grillig.

Covid-beveiligde omgeving

De Fespa-organisatie lijkt er echter vertrouwen in te hebben dat Fespa Amsterdam doorgaat. Volgens Felton wordt hard gewerkt om een ​​Covid-beveiligde omgeving te creëren waarin zowel exposanten als bezoekers zich veilig voelen. “Daarbij maken we gebruik van de expertise en best practices van ons eigen team, de locatie RAI Amsterdam, onze gespecialiseerde onafhankelijke contractanten en de bredere evenementensector.”

Hardware-innovaties

Bezoekers van de Fespa-beurs zullen, volgens de organisatie, in maart in ieder geval de nieuwste hardware-innovaties kunnen bekijken van bedrijven als Agfa, Brother, Canon, d.gen, Durst, Polyprint DTG, Zünd, Summa en swissQprint. Tevens worden substraten getoond van verschillende leveranciers, waaronder 3A Composites, Ahlstrom Munksjö, Avery Dennison en Hexis.

Op het gebied van workflow- en kleurbeheersoftware staan namen als Barbieri, Caldera, OneVision en Onyx Graphic op de voorlopige exposantenlijst en voor verbruiksartikelen onder andere CHT Group, Zhuhai Print-Rite en STS Inks. Qua signsystemen hebben exposanten als CADlink Technology Corp, Efka Led Frames en Ledit Yaki hun deelname al bevestigd, aldus Fespa.

Voor meer informatie over Fespa Global Print Expo 2021 mogelijkheden tot registratie zie: www.fespaglobalprintexpo.com.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.