Beursnieuws

Het seminarprogramma van Sign2Com in Kortrijk Xpo is samengesteld rond topics waar producenten, leveranciers en bedrijven in de signbranche tegenaan lopen. Duurzaamheid is een terugkerend thema.

Duurzaamheid is een terugkerend thema bij de seminars.

Duurzaamheid

Is green an easy colour to match, vraagt global strategy & new business development manager bij Canon Production Printing Kris Walewijns zich hardop af in zijn talk. Duurzaamheid in de printindustrie is sinds covid gespreksonderwerp nummer één.

Peter Buttiens, directeur van Esma (European Specialist Printing Manufacturers Association), haakt hier in zijn verhaal ‘Printen op textiel – een lange weg naar duurzaamheid’ op in. Dit naar aanleiding van de Green Deal voor textiel die de Europese Commissie in april 2022 heeft gelanceerd.

Trots

In ‘Print in the Digital Age! Riding the Waves of Innovation’ staat Jos Steutelings, de managing director van VIGC Kenniscentrum Grafische Innovatie, stil bij de cruciale rol die print in ons dagelijks leven speelt.

Tom Peire, directeur van Four Pees, verduidelijkt de nuances tussen digitalisering en automatisering. Hij onthult ook de essentiële elementen voor een succesvolle implementatie van automatisering.

Marc Vandenbroucke en Kelly De Meuter van Febelgra praten de bezoekers bij over ‘De Indrukmakers’. Deze pro-printbeweging heeft een duidelijke missie: 11 miljoen Belgen weer en meer printgezind maken. Wie zijn De Indrukmakers en wat heeft dit dynamische collectief nog meer in petto?

Net als in 2021 zijn ook deze editie diverse seminars te volgen.

Rondetafelgesprek Fespa Belgium

Andreas Foriers (Creafor), Femke Helon (3Motion), Jean Van Houtryve (Visix) en Mieke Neven (Burocad) nemen aan het eind van de tweede dag (maandag 9 oktober om 16.30 uur) van Sign2Com deel aan een rondetafelgesprek geïnitieerd door Fespa Belgium. Het gesprek onder leiding van Kurt De Cat gaat onder meer over hoe deelnemende printproductiebedrijven de conjunctuur in de sector ervaren. Waar liggen de grote uitdagingen? Hoe duurzaam is de sector en wat betekent dat in de praktijk? Wat leren we uit de meest recente Fespa Census?

Kijk hier voor het volledige seminarprogramma.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.