Signnieuws

Probo roept printprofessionals op om gebruikte bannermaterialen in te zamelen als grondstof voor Sign Again. Vanaf maandag 17 juli kan dit op vijf inzamelpunten in de Benelux, namelijk in Dokkum, Tilburg, Apeldoorn, Aalsmeer en Bornem (België). 

Probo roept printprofessionals op om gebruikte bannermaterialen in te zamelen als grondstof voor Sign Again.

Een volledig circulaire reclame- en printbranche in 2035, dat is waar het printproductiehuis Probo voor staat. Met het circulaire plaatmateriaal Sign Again, een concept dat eind 2021 werd geïntroduceerd, zet Probo een eerste stap. Met dit initiatief wil Probo voorkomen dat geprinte banners onnodig terecht komen in de verbrandingsoven.

Productontwikkelaar Tjalling Werkman: “De dingen die je als printprofessional maakt, hebben waarde, ook na gebruik. Wij verwerken gebruikte bannermaterialen tot nieuw te printen plaatmateriaal: Sign Again.” 

Inleverpunten voor banner budget, 510 en 610

Printprofessionals kunnen de materialen budget banner, banner 510 en 610 inleveren. Om de kwaliteit van het Sign Again plaatmateriaal te kunnen blijven garanderen, verwerkt Probo alleen hun eigen haar banners tot het gerecyclede plaatmateriaal. Materialen van andere leveranciers kun je als printprofessional dus (nog) niet inleveren.

Op dit moment heeft Probo vijf inzamelpunten voor gebruikte banners ten behoeve van Sign Again in de Benelux.

No sign to waste – Sign Again plaatmateriaal 

Sign Again is het allereerste 100 procent gerecyclede plaatmateriaal, waar innovatie en recycling elkaar ontmoeten. Sign Again is een ontzettend veelzijdig plaatmateriaal doordat het sterk, slag- en krasvast, B1-brandveilig én buigzaam is, claimt Probo. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Omdat Sign Again is gemaakt van snijafval en gebruikte spandoeken, heeft het de laagst mogelijke ecologische footprint. 

Inzamelcontainer gebruikte bannermaterialen voor Sign Again.

Sign Again kan worden gebruikt voor sign-, beurs- en festivaltoepassingen op een drager of wand. Maar ook de eerste interieurprojecten met wand- en vloerdecoratie, zoals wandtegels, zijn opgeleverd door diverse printprofessionals, aldus Probo. Doordat je met Sign Again grote tegels kunt maken, bespaart dat ook een hoop montagetijd. De toepassingsmogelijkheden van Sign Again zullen continu worden uitgebreid. 

Kansen in bouw- en interieurmarkt

Probo ziet onder andere enorme kansen voor Sign Again in de bouw- en interieurmarkt, denk aan wand- en vloerdecoratie. Het is mogelijk om doormiddel van ‘embossing’ een structuur aan te brengen en/of een beschermende coating met als resultaat functionaliteit in print. Denk aan traanplaat, houtstructuur of een eigen logo.

In deze video wordt de cyclus van Sign Again plaatmateriaal in beeld gebracht.

Probo meldt dat, na een intensief research & development traject met ruim dertig printprofessionals, het materiaal klaar is om breed de markt in te gaan. Vanaf nu is Sign Again plaatmateriaal voor alle printprofessionals te bestellen op probo.nl. Mocht je een embossing willen toepassen, dan kan dat op aanvraag.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.