Signnieuws

Si'bon waarschuwt voor nepfacturen en vage aanbiedingen. Als u een factuur niet vertrouwt, betaal hem niet, maar neem contact op met het Steunpunt Acquisitiefraude.

Een favoriete truc van veel oplichters is het versturen van nepfacturen. Talloze bedrijven trappen erin en betalen de betreffende factuur klakkeloos. Een andere list is het versturen van vage aanbiedingen die op een factuur lijken. Zo krijgen veel bedrijven de laatste tijd een aanbieding van het bedrijf Euro Credit Management, aldus Si'bon. Deze aanbieding lijkt sterk op een nota, maar is het niet.

Domeinnaam
Ook zijn er faxen in omloop die melden dat de ‘domeinnaam zoekmachine registratie' bijna is verlopen. Wat het precies inhoudt, wordt niet duidelijk, maar svp betalen voor een bepaalde datum. Hoewel er in de kleine lettertjes nadrukkelijk wordt gemeld dat het geen factuur is, maar een aanbieding , worden veel ondernemers toch op het verkeerde ben gezet. Sommigen worden zo in verwarring gebracht, dat ze direct op deze ‘aanbieding' ingaan. Bang dat men is om de domeinnaam te verliezen of niet meer gevonden te worden op het internet.

Suggestie
Er wordt namelijk op z'n minst de suggestie gewekt dat als niet voor de vermelde datum is betaald, de bedrijfs-url daarna niet meer via zoekmachines is te vinden. Natuurlijk grote onzin. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Op de site van Steunpunt Acquisitiefraude vindt u ook voorbeelden van recente spookfacturen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.