Signnieuws

Zweeds beursgenoteerd Lifco neemt aandelen EFKA over. Dat maken de twee bedrijven vandaag bekend. De komst van Lifco als aandeelhouder biedt EFKA, volgens eigen zeggen, de ideale kans om het bedrijf verder te kunnen laten groeien met als doel de marktpositie in Europa en wellicht daarbuiten nog meer te versterken.

De ‘gezichten’ van EFKA (v.l.n.r.): Henk Lever, Ids Boersma en Hans de Vet. Boersma is algemeen directeur, Lever en De Vet zullen nog enige tijd beschikbaar zijn als adviseur.

EFKA blijft onafhankelijk werken

Lifco AB heeft medio augustus 2022 de aandelen Efka Holding BV overgenomen van de vorige eigenaren Henk Lever en Hans de Vet. Met de overname wordt EFKA een dochteronderneming van Lifco. EFKA blijft wel onafhankelijk werken.

EFKA is oorspronkelijk opgericht in 1888 als groothandel in houten lijsten en opereert sinds 2009 zeer succesvol met de productie van aluminium textielframes vanuit Drachten. Zowel verlicht als onverlicht en in elke vorm en kleur. EFKA, volgens eigen zeggen, Europees marktleider en levert in 27 verschillende landen.

Langetermijn relatie

Lifco, opgericht in 1946, is een groep van bijna 200 kleine en middelgrote bedrijven in 31 verschillende landen. Allen werkend in nichemarkten en veelal marktleider. De filosofie van Lifco is een langetermijn relatie en een zeer decentrale aansturing, aldus het concern in een verklaring. ‘Lokaal worden de beste beslissingen gemaakt.’

De afgelopen jaren is het management van EFKA door de vorige eigenaren al geleidelijk aan overgedragen aan de huidige directie, met Ids Boersma als algemeen directeur. De heren Lever en De Vet zullen nog enige tijd als adviseur beschikbaar zijn.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.