Signnieuws

Mimaki Europe introduceert de TxF300-75, een nieuwe direct-to-film (DTF) printer. Volgens de Japanse printerfabrikant is deze machine drie keer sneller dan Mimaki’s eerste DTF-printer, de TxF150-75.

De nieuwe TxF300-75 maakt snel en betrouwbaar DTF-printen mogelijk en biedt een hogere productiviteit.

Toen Mimaki eerder dit jaar de DTF-markt betrad, was het doel om klanten een stabiel, efficiënt DTF-platform te bieden volgens de Mimaki’s kwaliteitsnormen. Mimaki stelt dat de vraag naar dit systeem groter is dan verwacht, waardoor de printerfabrikant de productiecapaciteit heeft verhoogd om de beschikbaarheid van deze printer te verzekeren.

Nieuwe TxF300-75

De nieuwe TxF300-75, die in Q4 van 2023 commercieel verkrijgbaar is in de EMEA-regio, biedt dezelfde voordelen als het eerste model, aldus Mimaki. Daarnaast komt het tegemoet aan uiteenlopende printbehoeften, zoals die van grote bedrijven waar een hoge kwaliteit en productiviteit vereist is.

Arjen Evertse bij DTF-printer Mimaki
Arjen Evertse bij de TxF150-75 DTF-printer van Mimaki die dit jaar ook op de beurs Gorinchem in actie was te zien.

“Wij willen onze klanten keuze bieden op hun behoeften anticiperen. Om die reden hebben we ons assortiment DTF-printers kort na de introductie van het eerste systeem uitgebreid”, zegt Arjen Evertse, general sales manager van Mimaki Europe. “De TxF300-75 biedt een nog hogere productiviteit. Dit nieuwe systeem biedt dezelfde innovatieve breedte van 80 cm, die werd geïntroduceerd met onze eerste DTF-printer. Hiermee kunnen klanten efficiënter afdrukken. Ook behoudt dit model de Mimaki-technologieën die de veelvoorkomende problemen van de andere DTF-printers oplossen, zoals met de inktuitworp en inktbezinking.”

Inktcirculatiesysteem

De betrouwbaarheid van de Mimaki DTF-printerserie is te danken aan het ingebouwde inktcirculatiesysteem, aldus Evertse. Dit voorkomt verstopping van witte inkt en zorgt voor een ontgast inktpakket, wat de kans op slechte inktuitworp verkleint. De nieuwe printer bevat verder de standaardfuncties van Mimaki, waaronder NCU (Nozzle Check Unit) en NRS (Nozzle Recovery System) wat een stabiele, ononderbroken printproductie garandeert.

Heat transfers afkomstig van de complete afwerkingsoplossing die Mimaki nu biedt op het gebied van DTF-printen.

Met het DTF-proces kunnen klanten bovendien op een breder scala aan stoffen printen, zoals katoen, gemengde stoffen, polyester en donkergekleurde stoffen. De TxF300-75 gebruikt Mimaki’s PHT50 pigmentinkten die ECO-PASSPORT gecertificeerd zijn. Deze certificering bevestigt dat ze een lagere milieu-impact hebben en voldoen aan de eisen voor OEKO-TEX certificering.

Samenwerking met Adkins

Op Fespa Global Print Expo 2023 kondigde Mimaki de samenwerking aan met Adkins, een Engelse fabrikant van heat transfer-technologie. Adkins ontwikkelde de Inline 800 DTF Powder Shaker Cure Unit, een afwerkingsoplossing die qua omvang en kwaliteit overeenkomt met de DTF-systemen van Mimaki. Dit apparaat werkt ook in combinatie met de nieuwe TxF300-75, zodat klanten kunnen profiteren van een complete oplossing.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.