Signnieuws

Neschen heeft met PP matt backing een PVC-vrije productinnovatie ontwikkeld voor effectieve en duurzame reclametoepassingen. De nieuwe folie van de specialist in zelfklevende producten en gecoate media is verkrijgbaar via Filmolux.

PP matt backing is gemaakt van polypropyleen, waardoor PVC-vrije composiettoepassingen met in spiegelbeeld geprinte transparante media achter glas mogelijk zijn.

Optiek en duurzaamheid

De matte, warm witte folie wordt als achtergrondlaminaat op de printzijde van een in spiegelbeeld geprint transparant materiaal aangebracht. Hierdoor ontstaat een hoogwaardig wit oppervlak met een zeer goede opaciteit. Op die manier kan op de kosten van witte inkt worden bespaard en de druktijd van de reclameboodschap worden verkort.

“Als alternatief voor volledig wit printen kan onze PP matt backing folie de productietijd en -kosten van onze klanten tot vijftig procent reduceren”, zegt Kai Tittgemeyer, managing director van Neschen GmbH. “Met PP matt backing in combinatie met een van onze transparante media, zoals UVprint PP easy dot transparent, hebben we een uitstekend antwoord ontwikkeld op de verder toenemende vraag naar PVC-vrije productoplossingen.”

Dirk Peereboom, als verantwoordelijke productmanager, vult aan: “PP matt backing maakt een ecologisch resultaat mogelijk dat er bovendien zeer aantrekkelijk uitziet en lang meegaat.” De folie is net zo geschikt voor gebruik in etalages als voor een diffuser voor achtergrondverlichting in lichtbakken of displays en verkrijgbaar via Filmolux.

Toepassingseigenschappen

De zelfklevende polypropyleen backing folie biedt diverse voordelen. Speciaal geproduceerd voor laminering met PVC-vrije printmaterialen en voorzien van een lijm op waterbasis, is de PP matt backing folie volgens Neschen niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer duurzaam, vormvast en gemakkelijk te verwerken dankzij het innovatieve materiaal.

Filmolux is van 22 tot en met 24 maart aanwezig op de Sign & Print Expo in Gorinchem, stand B110.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.