Signnieuws

Patrick Vermeulen van ‘Dutch Dutch Customs’ is de winnaar van de eerste editie van de World Wrap Master Netherlands. Erik Koldenhof (Wrapworks, Waalwijk) en Lisa Masselink (Jabe Reclame, Tubbergen) completeren de top drie.

Fespa-voorzitter Wouter van As spreekt de vier finalisten toe.

De uit Gouda afkomstige Vermeulen, al sinds 2008 werkzaam als zzp’er, won met overmacht. Volgens juryvoorzitter Dennis de Haan van Appcademy was er binnen de vakjury – die verder bestond uit Marcel Vermeulen (o.a. Wrapmyride.nl), Sander van der Pol (Van der Pol Reclame), Wilfried van der Lee (Omnimark) en Mark Bakuwel (o.a. Appcademy) – hierover geen enkele discussie, al prees hij ook het vakmanschap en het harde werken van de overige drie finalisten. Ook de runner up, Sander Ruwe van Jabé Reclame uit Tubbergen, leverde een topprestatie. De Haan: “We hebben heel kritisch gelet op de afwerking. Maar gezien de tijdsdruk was die bij allen van een hoog niveau.”

De kritische blik van de vijf juryleden ontgaat geen enkel detail.

Speaker Kwee

Deze eerste editie van de World Wrap Masters Netherlands was perfect georganiseerd door Fespa Nederland, in samenwerking met Appcademy, Omnimark, Van der Pol Reclame en Wrapmyride.nl. Omnimark-directeur Hwie-Bing Kwee vervulde de rol van ‘speaker’ en betrok gedurende de dag ook leken die stonden te kijken bij deze wrapcompetitie en deelde talloze weetjes en handige trucs.

Hwie-Bing Kwee (Omnimark) vervulde de taak van ‘speaker’ met verve en deelde tal van trucs met het publiek.

Twaalf deelnemers

Voor de spannende finale konden worden gestreden, vond woensdag 23 maart op de beursvloer van de Sign & Print Expo in Gorinchem eerst een afvalrace plaats. De dag begon met twaalf deelnemers. Naast de vier finalisten waren dat: Nicoline Ouwehand, Brent Beijaard, Jan Sapury, Michel Cekalovic, Jort Dekker, Ruben de Jong, Martin de Boer en Rob Vinke die hun tanden stuk moesten bijten op het wrappen van een voorspatbordje. Daarna mogen de acht overgebleven deelnemers een zijkant, inclusief spiegel, van een Tesla model 3 in de zelfklevende folie zetten.

Lisa Masselink uiterst geconcentreerd bezig, want een kras in de lak betekent diskwalificatie.

Enorme tijdsdruk

De vier finalisten die overbleven, moesten daarna de rest van de auto in een nieuwe jas steken. Dat betekende in twee uur de motorkap, achterklep, voor- en achterbumper onder handen nemen en netjes afwerken. Een bijna onmogelijk opgave, daar het door Marcel Vermeulen ontworpen design, geïnspireerd op onze nationale driekleur en oranje wimpel, niet het meest eenvoudige was om goed gepositioneerd op de auto te krijgen. De finalisten hadden dan ook moeite om alle carrosseriedelen voor het eindsignaal te bekleden. Patrick Vermeulen redde dit wel én maakte de minste fouten, al was hij zelf niet helemaal tevreden over het resultaat. “Normaal gesproken lever je dit soort werk niet af, maar nu doe je onder de tijdsdruk concessies.”

Patrick Vermeulen liet zich door de tijdsdruk niet gek maken en deed gewoon zijn ding. Dat kenmerkt vakmanschap.

Patrick Vermeulen mag namens Nederland deelnemen aan de World Wrap Masters Europe die van 31 mei t/m 3 juni in Berlijn tijdens de Fespa Global Print Expo wordt gehouden. Naast de titel en het eremetaal, dat hij uit handen kreeg van Wouter van As, voorzitter van Fespa Nederland, wacht hem een geldbedrag van 750 euro. De symbolische cheque werd overhandigd door Stephan Jacobs, directeur van Zünd Benelux, die voor de nummer twee 500 euro had meegenomen en voor de nummers drie en vier elk 250 euro. Alle vier finalisten kregen ook nog een jaarabonnement op Carwraptemplates.com ter waarde van 228 euro van Marcel Vermeulen.

Hieronder een foto-impressie van de finale van de eerste World Wrap Masters Netherlands.

Sign & Print Expo is donderdag 24 maart nog tot 17.00 uur te bezoeken.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Patrick Vermeulen eerste Wrapmaster NL

  1. Tonino Mastromatteo schreef:

    Gefeliciteerd patrick, hard werken word beloond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.