Signnieuws

Nieuwe Sign-cao

Vanaf 1 januari 2022 geldt een nieuwe Sign-cao. De VSBN (Verenigde Signbedrijven Nederland) en vakbond LBV (Landelijke Belangen Vereniging) hebben beide hun akkoord gegeven. De cao geldt voor een periode van 11 maanden.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VSBN op 17 november konden alle leden (signbedrijven) zich uitspreken over de inhoud en gaven zij hun goedkeuring. Een week later stemden ook de leden (werknemers van signbedrijven) van vakbond LBV met de cao in in. De nieuwe Sign-cao is ook officieel geregistreerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met dit akkoord blijft ook in 2022 vrijstelling van de Grafimedia-cao mogelijk voor signbedrijven.

Loonsverhoging

Inhoudelijk is er weinig veranderd in de nieuwe cao ten opzichte van de vorige editie; de belangrijkste aanpassing is het stijgen van de lonen in de loontabellen voor de functiegroepen 2 tot en met 9 met 2 procent. Tevens zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in verband met de stijging van de wettelijk minimumlonen per 1 januari 2022.

Looptijd

Deze Sign-cao heeft een looptijd van 11 maanden, tot en met 30 november 2022. Volgens VSBN-secretaris Ron van Rijssel is er volgend jaar tijd om meer inhoudelijke afspraken te kunnen maken, voor de cao die hierop volgt. Bij VSBN zijn ruim 500 leden (signbedrijven) aangesloten.

De volledige Sign-cao 2022 is hier te downloaden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.