Signnieuws

De nominaties voor de European Design Awards 2022 zijn bekend. In totaal maken 34 Nederlandse inzendingen kans op een prijs. Dit meldt BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers).

Een van de Nederlandse kanshebbers in de categorie Exhibition Design: Dana Dijkgraaf e.a. – Cadeau, Hoezo? (Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen); Fotografie: Mike Bink

Verve by Vruchtvlees herhaalt het kunststukje van vorig jaar. Het bureau voert met liefst zes nominaties opnieuw de lijst van kanshebbers aan. Kummer & Herrman en Dana Dijkgraaf slepen beide drie nominaties in de wacht. De vijf bureaus CLEVER°FRANKE, Haller Brun, Momkai, Studio Dumbar/DEPT en Studio Luidspreker maken elk met twee projecten kans op een European Design Award.

Prijsuitreiking

De winnaars worden op 18 juni 2022 bekendgemaakt tijdens het European Design Festival in de Estlandse hoofdstad Tallinn. Onder de noemer ‘Beyond Design’ staat daar – naast de feestelijke prijsuitreiking – een uitgebreid driedaags programma op stapel met verder een designconferentie, workshops, tentoonstellingen, Design Walks, Design Talks en diverse Studio Crawls.

Samenwerking

De European Design Awards zijn in 2007 in het leven geroepen om de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen, te vieren en te bevorderen. Ook streeft de organisatie ernaar dat Europese ontwerpers elkaar ontmoeten, hun werk vergelijken, elkaar inspireren en een netwerk opbouwen. De prijs is een samenwerking tussen Europese designmedia en instanties, waaronder de BNO en haar uitgaven Dd Magazine en Dd Yearbook. Dat maakt het mogelijk om het werk en de winnaars internationaal breed onder de aandacht te brengen.

Nominaties

Bezoek voor een overzicht van alle Nederlandse kanshebbers per categorie de website van BNO.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.