Signnieuws

KLD Graphics houdt vrijdag 1 september een open dag. Het in Noordwijkerhout gevestigde print- en signbedrijf, met een eigen textielafdeling, laat graag zien wat het in huis heeft.

Marcel (links) en Ben Mijs bij hun hybride Agfa Anapurna H3200i LED.

Hun vader startte zestig jaar geleden de Katwijkse Lichtdrukkerij, maar tegenwoordig runnen Marcel en Ben Mijs onder de naam KLD Graphics een toonaangevend fullservice productiebedrijf binnen de grafische industrie.

“Wij zijn uniek in het samenbrengen van diverse processen binnen het grafische vak. Vanuit onze eigen printproductie en signstudio streven wij ernaar om constant te blijven innoveren en het beste maatwerk te leveren aan de meest uiteenlopende afnemers”, aldus Marcel Mijs.

Recente investeringen 

De broers willen bezoekers niet alleen laten zien hoe het eraan toegaat bij hen op de werkvloer, maar tevens recente uitbreidingen tonen in hun machinepark. Zoals een iECHO-snijplotter met een tafel van 70 x 100 centimeter, waarop tijdens demonstraties onder andere verpakkingen worden gesneden. En vooraf geprinte DTF-transfers van logo’s zullen (ook gemaakt met een nieuwe machine) worden geperst op shirts als giveaways.

Reliëf printen

De mogelijkheden van de vorig jaar aangeschafte hybride Agfa Anapurna H3200i LED zal uitvoerig worden belicht, met als speerpunt het zogenoemde reliëf printen, waarin KLD Graphics zich heeft gespecialiseerd (lees hier het eerder gepubliceerde artikel). Door de extreme uitharding van de uv-inkten optimaal te benutten, wordt reliëf opgebouwd, ook wel 2,5D printen genoemd. Hiermee kan KLD Graphics voel- en zichtbare structuren aanbrengen in de print. Volgens het bedrijf wordt deze techniek steeds vaker ingezet voor prints ten behoeve van interieur- of bewegwijzeringstoepassingen.

Ook worden er demonstraties gegeven met de Omega Skinz carwrapfolies. Deze folies onderscheiden zich door de opbouw in meerdere lagen, waardoor een mooie diepte in de kleurbeleving ontstaat. Tevens worden de mogelijkheden van interieurfolies getoond. Klik hier voor meer info.

KLD Graphics – Open dag

Datum: 1 september

Tijd: 14.00 tot 18.00u

Locatie: Delfweg 14b, Noordwijkerhout

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.