Signnieuws

Het Agentschap SZW, onderdeel van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft alsnog de ESF3-subsidieaanvragen behandeld die zij in oktober 2005 had afgewezen. De afgelopen maanden zijn alle negen aanvragen beoordeeld. In totaal gaat het om een bedrag van 31 miljoen euro. Ook in 2007 kunnen bedrijven weer subsidie aanvragen voor de scholing van hun medewerkers.

Het agentschap heeft inmiddels de eerste beschikking afgegeven: de aanvraag die het A&O Fonds Grafimediabranche deed voor het mkb in de grafimediabranche. De aanvraag werd ingediend op 28 oktober 2005, kort voor de geplande sluiting van het ESF3-loket. Omdat de subsidiepot inmiddels leeg was, besloot de staatsecretaris van SZW het loket onaangekondigd eerder te sluiten. Acht aanvragen van grote grafimediabedrijven en de totaalaanvraag voor het mkb werden vervolgens beschouwd als te laat ingediend. Onterecht, vond het A&O Fonds, en spande een zaak aan. In januari 2007 stelde de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het A&O Fonds in het gelijk. Het ministerie moest de aanvragen alsnog behandelen en beoordelen en dat is nu gebeurd.

Met de ESF3-subsidie wil het A&O Fonds Grafimediabranche bedrijven stimuleren meer te investeren in scholing van personeel. De kosten hiervan zijn voor veel bedrijven vaak een te hoge drempel. Alle informatie over de cursussen, de aanbieders daarvan, de procedure én het formulier waarmee de subsidie kan worden aangevraagd, staan op de vernieuwde website van het A&O Fonds.

Relevante link: A&O fonds grafimedia

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.