Signnieuws

Panasonic-projectoren brengen als onderdeel van de Monumental Tour 2021 enkele van Frankrijks meest iconische architecturale monumenten tot leven. De spectaculaire show combineert licht en creatieve projecties op historische gebouwen, zoals vuurtorens, kastelen en abdijen. Muziek van bekende dj’s omlijsten het geheel.

De Monumental Tour bij Château du Vincennes in Parijs.

Helderheid tot 32.000 lumen 

De Monumental Tour is het concept van dj en producer Michael Canitrot en Jérémie Bellot, oprichter van AV-Extended. Ongeveer dertig technici werken aan elke show mee. Het team gebruikt de Panasonic PT-RQ35K en PT-RQ22K 3-Chip DLP laserprojectoren met een helderheid tot 32.000 lumen, ideaal voor de weergave in hoge resolutie en gemakkelijk aan te passen aan de grootte van de zalen. Het team koos voor deze Panasonic-projectoren vanwege de kwaliteit van de laserprojector en voor hun betrouwbaarheid bij live-evenementen. De kwaliteit van het beeld en het contrast zijn ook van cruciaal belang voor het realiseren van het concept van de artiest.

Vóór elk evenement brengen de teams de projectiezone in kaart, bepalen ze de positie van de projectoren en berekenen ze de brandpuntsafstanden alvorens de apparatuur te installeren. Vervolgens combineren ze de output van de projectoren om de oppervlakken van elk gebouw te bedekken.

Verbazingwekkende ontwerpen 

“Voor de Monumental Tour moeten we een impact maken door verbazingwekkende ontwerpen te creëren met een zeer korte set-up tijd. Met de projectoren van Panasonic en hun uitstekende eigenschappen op het gebied van laser, contrast en focus slagen we erin om in beperkte tijd een 50 minuten durende show te realiseren die mapping, geluid en licht combineert,” legt Jérémie Bellot, oprichter van AV-Extended, uit.

De volgende evenementen van de Monumental Tour zijn deze maand en in november in La Cité de L’Automobile Museum, in Mulhouse en op Château de Pierrefonds.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.