Signnieuws

Het internationale straatkunstfestival PowWow, waarvan in Nederland Rotterdam gastheer is, strijkt dit jaar neer in de wijk Feijenoord. Van 5 tot en met 12 september beschilderen nationale en internationale artiesten muren, objecten en gebouwen in deze multiculturele volksbuurt.

Muurkunst door Erico Smit tijdens de vorige editie van PowWow Rottterdam. Foto: Martine Kiers

Het is de vierde editie van het straatkunstfestival in Rotterdam. De organisatie verwelkomt meer dan tien artiesten, onder wie Insa uit Groot-Brittanië, Halfstudio uit Portugal en de Rotterdammer Ox-Alien. Laatstgenoemde, met zijn kenmerkende roze monstertje als handelsmerk, verricht de aftrap van PowWow met een expositie in de Markthal die al op 15 juli begint en doorgaat tot eind september.

Werk van Ox Alien met het kenmerkende roze monstertje. De Rotterdamse kunstenaar verricht de aftrap van PowWow met een expositie in de Markthal.

Voertuigen

Op het Afrikaanderplein worden tijdens het afsluitende festival op 12 september ook bijzondere voertuigen beschilderd door verschillende kunstenaars. Dit gebeurt onder de noemer Vans & Cans.

Onder de noemer ‘Vans & Cans’ worden op 12 september voertuigen voorzien van street art. Foto: Rosa Quist

Van Hawaï naar Rotterdam

PowWow is jaren geleden ontstaan op Hawaï, om de grauwe buitenwijken te transformeren in heuse openluchtgalerieën met veel kleur. Het evenement veroverde de wereld, met edities in steden als Los Angeles, Taiwan, Hong Kong, Japan en Guam. Rotterdam had de eer de eerste Europese editie te organiseren in 2018.

PowWow Rotterdam is onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend. De toegang tot het festival is gratis.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.