Signnieuws

Spandex Nederland en Canon zijn een samenwerking aangegaan. Het resultaat is de opname van zowel de UVgel-printtechnologie (Colorado-printers) als de Arizona vlakbedprinter in het assortiment van Spandex.

Dankzij het partnerschap met Canon, heeft Spandex Nederland nu ook de UVgel-printtechnologie in haar assortiment.

Canon streeft al langer naar een groter percentage van de verkoop van haar printsystemen voor de grootformaatmarkt via wederverkopers en Spandex was onder andere op zoek naar een nieuwe vlakbedprinter in haar programma nadat swissQprint koos voor een eigen verkooporganisatie in de Benelux. En daar komt nu dus de UVgel-printechnologie voor het rol-naar-rol segment bij. Spandex noemt de huidige samenwerking dan ook ‘een mooie aanvulling op het al uitgebreide assortiment.’

Twee printers in Gorinchem

Spandex laat op de Sign & Print Expo in Gorinchem de Canon Colorado printers 1630 en 1650 zien. De Colorado-serie is ontwikkeld om te printen zonder toezicht en om moeiteloos te schakelen tussen opdrachten. De UVgel-printtechnologie staat, volgens fabrikant Canon, voor een consistente en uitstekende kleurkwaliteit met nauwkeurige scherpe dots, een breder kleurenspectrum, sterke verzadiging voor donkere kleuren en levensechte huidtinten. 

Canon Colorado 1630

De Canon Colorado 1630 heeft een printsnelheid van 111 vierkante meter per uur en is volledig modulair. De printresolutie gaat tot 1800 dpi. De bekroonde UVgel-printtechnologie biedt bedrijven veel flexibiliteit en combineert een uitstekende printkwaliteit met een hoge productiviteit en ongekende veelzijdigheid tegen lage kosten in één printer, aldus Spandex. Dankzij de zeer korte droogtijd kunnen prints direct worden verwerkt.

Canon Colorado 1650

Bij de Canon Colorado 1650 bedraagt de maximale printresolutie ook 1800 dpi, maar de printsnelheid gaat wel tot 159 vierkante meter per uur. Middels twee mediarollen is automatische invoer en wisselen van printmedia tot een maximale rolbreedte van 1625 millimeter mogelijk.

De FLXfinish-technologie op de Colorado 1650 maakt het mogelijk om te printen met een onberispelijk glanzende of een luxueuze matte afwerking ongeacht de gebruikte media. Ideaal voor het produceren van professioneel behang, prachtige stickers of luxe front- en backlits die echt in het oog springen, aldus de distribiteur.

Flexibele inkten

Met de Canon Colorado 1650 produceer je, volgens Spandex, duurzame prints van goede kwaliteit op allerlei media, waaronder zelfklevend vinyl, polyester textiel, warmtegevoelige materialen en normaal papier. De flexibele en rekbaardere samenstelling van de UVgel-inkten zorgen tevens voor een perfecte stabiliteit van de prints, zelfs wanneer de prints gevouwen, gebogen en uitgerekt zijn.

Spandex is tijdens de Sign & Print Expo (22 t/m 24 maart in Gorinchem) te vinden op stand J141.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.