Signnieuws

Het voorbije jaar zette Publima uit het Belgische Zwevegem twee belangrijke stappen: consolidatie en expansie. Enerzijds door een doorstart te maken met Glaifa, anderzijds door een gloednieuw bedrijfsgebouw in gebruik te nemen.

Koen Bossuyt: “Het overgrote deel van onze productie is maatwerk.”

Ambitieus was roerganger Koen Bossuyt toen hij Publima – dat al in 1966 werd opgericht – ongeveer tien jaar geleden overnam. Het was al jaren een gerenommeerd bedrijf dat zijn sporen had verdiend in de lichtreclamebranche, gevelreclame en 3D-logo’s. Hij stuurde de onderneming veilig door de woelige jaren heen, bijvoorbeeld door de economische crisis.

In 2020 kwam daar de coronacrisis overheen. “We doen het ondanks alle tegenslag goed”, aldus Bossuyt. “We hebben onze plannen onverstoord kunnen uitvoeren en ons orderboek is nooit onder druk gekomen. Ook als het gaat over de gezondheid van onze medewerkers, hebben we geen problemen gekend”, voegt hij er opgelucht aan toe.

De ruime fabriekshal in het nieuwe bedrijfsgebouw te Zwevegem.

Bewogen jaar

Het was hoe dan ook een bewogen jaar, mede door het overnemen van het Nederlandse Glaifa. Dat bedrijf had overduidelijk al jaren zijn sporen verdiend in de lichtreclame. Het was eigenlijk niet weg te denken uit de betrokken markt. Uiteindelijk kwam het in de problemen door rentabiliteitsproblemen. Omdat Glaifa in veel opzichten gelijkenissen vertoonde met Publima, was het qua beleving en uitstraling voor Bossuyt het geschikte bedrijf om over te nemen. “Het was niet alleen een goed in te schatten mogelijkheid, maar ook meteen een uitdaging om er een doorstart mee te maken. Achteraf bleek dat een optimale beslissing te zijn”, stelt hij.

Lees alles over de overname en de ingebruikname van het nieuwe bedrijfsgebouw van Publima in Zwevegem in Sign+ Magazine nr. 2-2021. (auteur: Willi Smeuninx)

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.