Beursnieuws

De bekende vakbeurs Sign & Print Expo in Gorinchem transformeert naar Visualize Expo. Deze naamswijziging is meer dan alleen een nieuwe titel, aldus de organisatie. ‘Het symboliseert een opwindende stap voorwaarts in de wereld van visuele communicatie.’

Een van de drijfveren achter deze beslissing is de verandering in de vraag en aanbod van promotionele oplossingen, aldus Corine Visser, Event Manager bij Visualize Expo: “Steeds meer bezoekers geven aan hierin interesse te hebben en afgelopen jaar was er een recordaantal leveranciers die technieken lieten zien om textiel en drinkware te voorzien van tekst en/of beeld. Een deel hiervan wordt geprint, maar we zien ook een toename op het gebied van bijvoorbeeld borduren.”

De nieuwe naam weerspiegelt de evoluerende markt, waarbij digitale reclame (DOOH) ook een enorme groei maakt. Hoewel het woord ‘sign’ al in de vorige naam zat, voelde de markt voor digitale middelen zich niet volledig aangesproken, meent Visser. “Met deze veranderingen in de markt dekt Sign & Print niet meer volledig de lading, vandaar de verfrissende naam Visualize Expo. Het evenement draait om: all about printing technologies, (digital) signage and promotional solutions”, aldus Visser.

Drie pijlers

Met Visualize Expo worden drie duidelijke pijlers omarmd die de ruggengraat vormen van het evenement: PRINT, SIGN & PROMO. Hoewel de naam verandert, blijft print de fundamenten leggen voor Visualize Expo, stelt organisatie Easyfairs. Visser: “Print is de basis van Visualize Expo, maar ook van signing en promotionele oplossingen. Het enige wat we veranderen, is de naam die we breder trekken, met een aangepaste ondertitel die je precies vertelt waar Visualize Expo over gaat.”

Een frisse blik

Het gaat niet alleen om een naamsverandering, maar de nieuwe opzet biedt ook een bredere schaal van inspiratie, innovatie en samenwerking, aldus de organisatie. Het evenement omarmt de veranderingen in de industrie en belooft een nog impactvollere ervaring te worden voor exposanten en bezoekers.

Maart 2025

Visualize Expo blijft een driedaags evenement met twee avondopenstellingen, welke eens in de twee jaar plaatsvindt. De eerste editie van Visualize Expo is gepland op 25, 26 en 27 maart 2025 in Evenementenhal Gorinchem.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.