Ga naar hoofdinhoud

Straatkunstenaar Shepard Fairey bij Straat Museum

De Amerikaanse straatkunstenaar en activist Shepard Fairey komt deze zomer naar Nederland. Hij verzorgt een solotentoonstelling in Street art museum Straat in Amsterdam en maakt twee nieuwe werken op de zijgevel en in het museum.

Fairey is de maker van het visionaire Barack Obama-portret HOPE, dat hij in 2008 maakte ter ondersteuning van Obama’s eerste presidentiĂ«le campagne. De afbeelding werd in eerste instantie verspreid als poster op straat, maar werd later gebruikt als campagnebeeld.

Advertentie
Advertentie

Solotentoonstelling

Zijn tentoonstelling Printed Matters: Raise the Level is van 13 augustus tot en met 1 oktober 2023 te zien in de Straat Gallery en bestaat uit meer dan 130 objecten, waaronder nieuw werk dat speciaal voor de expositie is gecreĂ«erd. De tentoonstelling toont werk dat grotendeels gericht is op het verbeteren van de ‘gezondheid’ van onze planeet. Daarnaast behandelt hij in de tentoonstelling andere urgente kwesties als nationalisme, xenofobie, oorlog, fake nieuws en de bedreiging van de democratie. Niet eerder was er in Nederland zo’n groots opgezet overzicht van het oeuvre van Fairey te bewonderen.

Twee nieuwe werken

Speciaal voor het Amsterdamse museum maken Fairey en zijn team vanaf 7 augustus twee nieuwe werken: een muurschildering op de zijgevel (van 14 meter hoog bij 14,8 meter breed) van het imposante gebouw en een doek voor de vaste collectie. In de schildering buiten maakt de kunstenaar een link met Amsterdam. Hiermee geeft hij als het ware een cadeau aan de stad, in de publieke ruimte, waar iedereen van kan genieten. Het maakproces is live door publiek te volgen.

Op 12 augustus opent de kunstenaar zelf de tentoonstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis wekelijkse nieuwsbrief van Sign Benelux ben je altijd op de hoogte van het nieuws uit de signbranche, ontwikkelingen, acties en aanbiedingen.