Signnieuws

Vijf derdejaars studenten Signmaker van het Cibap in Zwolle hebben onlangs een workshop carwrappen gevolgd bij Image-Sign in Wijhe. De jongeren omschreven de dag als een ‘een supergave ervaring’.

Folkert Joore van Image-Sign laat eerst zien hoe folie wordt aangebacht.

Leerzaam en leuk

Coen Geerlings van Image-Sign kijkt eveneens tevreden terug op deze bijzondere dag. “De studenten waren heel gemotiveerd en leergierig. Ze wilden echt van alles weten en bleven maar doorvragen”, vertelt hij. “Het was een heel leuke, leerzame dag, vol schik. We hebben namelijk ook veel lol gehad. Iedereen is met een glimlach om de mond naar huis gegaan.”

Theorie en praktijk

De workshop aan de vijf studenten van de Signopleiding van Cibap werd gegeven door Coen Geerlings en Folkert Joore van Image-Sign, bijgestaan door gast Berry Bouwmeester van Bébé Reclame. “We zijn de dag begonnen met theorie, uitleg over folies en de verschillen die er zijn”, zegt Geerlings. “Daarna hebben we ze aan het werk gezet en een bus laten wrappen met SLX-folie van Arlon, en dan met name de lastige plekken. We gaven tips en uitleg over de juiste technieken. Ze hebben in feite eenzelfde training gekregen als Arlon zelf verzorgt.”

Gasttraining op Cibap

Het idee voor de workshop ontstond vorig voorjaar tijdens de Sign & Print Expo in Gorinchem. “Ik raakte in gesprek met een docente van het Cibap”, blikt Geerlings terug. “Zij vroeg of ik een keer op school een gasttraining wilde geven.” Die vond plaats vlak voor de zomervakantie. “Ik heb toen voorgesteld om een keer bij ons op de zaak een workshop te geven. Ik heb een lege bus geregeld en er zijn vijf studenten gekomen.”

‘Smaakt naar meer’

De workshop smaakt naar meer, geeft Geerlings van Image-Sign aan. “We gaan dit zeker nog een keer doen, maar niet te vaak hoor. Zo’n workshop geven is leuk, maar op zo’n dag verdien je zelf niks”, is hij eerlijk. “Het belangrijkste is echter dat je ziet dat ze hier echt iets van hebben opgestoken. Want, en dat is nog wel een dingetje, op school leren ze nog niet voldoende. De signopleiding werd een jaar of vijftien geleden gestart, maar heeft nog niet het niveau dat je als signbranche graag zou willen. De opleiding kan beter en de opleiding moet beter. Al zijn er wel enorme stappen gemaakt, hoor.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.