Signnieuws

In de rest van het land bestaat soms de indruk dat Friesland achter de feiten aanloopt. De modeafdeling D’Drive van Friesland College loopt na de aanschaf van een sublimatietextielprinter voor de muziek uit.

Op de modeafdeling D’Drive van het Friesland College in Leeuwarden staat sinds vorig jaar een HP sublimatietextielprinter en een kalander. De fikse investering – tussen de 50 en 100 duizend euro – moet de opleiding een impuls geven. “We kunnen nu het ouderwetse modeambacht van ontwerpen, knippen, stikken en naaien aan onze studenten aanbieden in combinatie met de nieuwste technieken”, vertelt Tineke Meter, opleidingsmanager mode van het Friesland College. “Niemand die na deze zet kan zeggen dat we achter de feiten aanlopen in Friesland.”

TTS

De textielprinter, gekocht bij TTS, moet de komende jaren meer en meer een spil worden in een netwerk van college, studenten en bedrijven in Noord-Nederland. “We werken al samen met een paar modebedrijven, bijvoorbeeld Thursdays, House of Design, Rinsma uit Gorredijk en de Omrin Recycleboulevard. Unieke ontwerpen voor stoffen kunnen nu razendsnel in Friesland worden gedrukt. De bedrijven kunnen gebruikmaken van de printer, de studenten kunnen helpen met het ontwerp en de productie en bijvoorbeeld een workshop krijgen van een professional. Dat is een win-winsituatie”, aldus Meter, die benadrukt dat er geen commercieel model achter de aanschaf zit.

De volledige reportage vindt u in Sign+ Magazine nummer 8 – 2020.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.