Signnieuws

Bied je iemand een werkleerplaats aan of volgt een medewerker een mbo-opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL)? Dan zijn er verschillende subsidies aan te vragen.

Er zijn diverse subsidies aan te vragen voor praktijkleren binnen jouw bedrijf.

RVO

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kun je tot en met 15 september (17 uur) een eenmalige subsidie voor tegemoetkoming in de begeleidingskosten aanvragen. De hoogte van deze subsidie hangt af van het aantal weken waarin de student is begeleid in een studiejaar, met een maximum van 2.700 euro. De aanvraag betreft het studiejaar 2022-2023. De subsidie wordt pas aan het einde van een school- of studiejaar aangevraagd, aangezien het aantal begeleidingsweken alleen achteraf kan worden vastgesteld.

Meer informatie is te vinden op de website van de RVO.

Subsidie A&O Fonds

Naast deze overheidsregeling kent de grafimediabranche ook een ‘Stimuleringsregeling BBL’ van het A&O Fonds Grafimediabranche. Deze subsidie heeft tot doel de instroom van leerlingen in printmediaberoepen te stimuleren. Een leerbedrijf kan per student éénmalig aanspraak maken op deze subsidie, en kan per bedrijf voor maximaal vijf medewerkers per jaar worden aangevraagd. Voor 2023 is de hoogte van de subsidie vastgesteld op 2.500 euro.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van het A&O Fonds.

Bron: KVGO

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.