Signnieuws

Vanguard Europe heeft een nieuw hoofdkantoor en Customer Demo Center geopend in het Italiaanse Brixen. Gevestigd naast het hoofdkantoor van de Durst Group in Brixen, dat het Amerikaanse moederbedrijf in 2020 overnam.

Vanguard Europe is een dochteronderneming van Vanguard Digital Printing Systems Corp, gevestigd in de Verenigde Staten. Het bedrijf produceert circa 200 printsystemen per jaar. Vanguard Europe wil markleider worden op het gebied van digitale vlakbed- en UV-productiemachines voor het instap- en middensegment. Doelsectoren zijn onder meer de sign- en decoratiemarkt, bedrijfsindustrie en verpakkingen. Sinds de oprichting, minder dan een jaar geleden, zijn in heel Europa al meer dan 25 installaties van digitale vlakbed-printsystemen gerealiseerd, aldus de onderneming.

Management

Yiannis Apostolidis (links) en Fabian Sottsas, het management van Vanguard Europe.

Vanguard Europe wordt momenteel geleid door Fabian Sottsas, die de afgelopen twintig jaar werkte voor Durst, dat twee jaar geleden Vanguard Digital Printing Systems overnam. Naast hem staat Yiannis Apostolidis als Business Development Director. Samen met andere nieuwe rekruten zal het team nauw samenwerken met partners en resellers met een sterke nadruk op klantrelaties en service.

Vanguard Europe beslaat het grootste gedeelte van het 5.300 vierkante meter grote ‘Kraftwerk’-terrein in Brixen, een incubator voor Durst Group start-ups en spin-offs, waar een opleidingsacademie, presentatiesuite, toegewijd mediabedrijf gespecialiseerd in BTB-video en storytelling, een filmstudio, plus montage-/opslagruimtes en kantoren zijn ondergebracht.

Nieuwste producten

Op de recente Viscom Italia in Milaan werden de details van het groeiende Vanguard-portfolio onthuld. De nieuwste producten zijn de VR6D-HS en VK300D-HS UV-vlakbedmachines die het prestatiespectrum in het midden- en hoge segment bestrijken, en die in mei voor het eerst publiekelijk te zien waren op Fespa Berlijn. Volgens Vanguard Europe hebben een aantrekkelijke prijs/prestatieverhouding en kunnen dankzij hun modulaire ontwerp en verschillende inktconfiguraties worden ingezet voor een breed scala aan toepassingen. Deze machines zijn gebouwd op de meermaals bekroonde VK300D-serie.

Sottsas: “We leveren echte digitale vlakbed- en UV-productieprinters van een bedrijf in de Durst Group die zijn ontworpen in de VS en geassembleerd in Europa.”  Apostolidis stelt dat men vastbesloten is om het succes in de Verenigde Staten in Europa te herhalen. “We verwachten binnenkort meer aankondigingen te doen.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.