Columns & Weblogs

‘Every artist is a character’. Deze uitspraak komt uit de film Signpainters en werd bevestigd tijdens ‘Letterheads 2016 Meet’ in Amsterdam. Het doet recht aan de grote diversiteit aan karakters en typografie in deze wereld, maar ook aan de letterkunstenaars zelf.

Ik heb zelden zo’n bont gezelschap, afkomstig uit alle windstreken, gezien die dezelfde passie delen. In dit geval de liefde voor de handgeschilderde letter op grootformaat. Ze noemen zichzelf tenslotte Letterheads, letterlijk vertaald: briefhoofden. Maar ook airbrushen, verfijnde kalligrafie, het imiteren van hout of marmer, het werken met een sleepkwast voor een mooie pinstriping of het vergulden van een letter of object kwamen aan bod in de diverse workshops. Schitterend om te zien hoe goeroes in elk specifiek vakgebied via de leermeester-leerling methode deze kennis overdragen en dat op mondiale schaal. Juist het internationale aspect van het Letterheads evenement maakt het zo bijzonder. Het biedt signpainters en ontwerpers een kans om andere werkwijzen, technieken en culturele beeldtalen te ontdekken. Zo weten ze straks in alle uithoeken van de wereld wat de Amsterdamse Krulletter is.

Vuist op tafel

Over verschillende karakters gesproken, hoe ziet het profiel van uw personeelsbestand eruit? Voldoende diversiteit om van ieders kwaliteiten te kunnen profiteren en elkaars hiaten op te vullen? En ook voldoende jeugd om aansluiting te houden met de snel veranderende wereld om ons heen? Personeel binden en boeien staan weer bovenaan de agenda nu de economie aantrekt. Alleen met gezond, gemotiveerd en productief personeel kunt u nieuwe kansen verzilveren. Met een mix van scholing en ontwikkeling, uitdagende klussen, een open bedrijfscultuur, voldoende groeikansen en de juiste beloningsprikkels bouwt u een onoverwinnelijk team. Aldus Ton Verheijen, die in dit nummer tips geeft waar u niet omheen kunt. Zo zult u als werkgever moeten beseffen dat fouten maken erbij hoort als je de potentie van zelfdenkend personeel wilt benutten en nieuwe inzichten wil krijgen in alle facetten van het bedrijfsproces. Maar niet alle fouten zijn te tolereren; soms moet de baas gewoon met de vuist op tafel slaan.

Beurs

Een beurs met een geheel eigen karakter is Sign2Com, die van 25 tot en met 27 september op de agenda staat in het Belgische Kortrijk. Al is het alleen maar omdat deze vakbeurs traditioneel op zondag begint, wat we in Nederland niet gewend zijn. Geen grote beurs, al is het aantal exposanten licht gegroeid ten opzichte van de vorige editie in 2014, maar wel altijd zeer geanimeerd. Ook Sign+ Magazine is traditiegetrouw aanwezig met een stand. Op de beursvloer tonen we de genomineerden voor de Sign+ Award 2016 die ook in deze uitgave worden gepresenteerd. Kom langs om de Publieksfavoriet te bepalen. En reist u niet af naar Kortrijk, geen nood. Kijk op www.sign.nl/award en breng uw stem uit.

Wouter Mooij,
Hoofdredacteur Sign+ Magazine

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.