Columns & Weblogs

Het leger zzp’ers groeit. Een doorn in het oog van de overheid, die onder meer veel sociale premies misloopt. Het was bekend dat vanaf 1 mei 2016 de VAR-verklaring zou verdwijnen en de wet DBA (modelovereenkomsten) daarvoor in de plaats komt (met een overgangstermijn tot 1 mei 2017). Maar wat blijkt?

De belastingdienst stelt zich rigide op in het overleg rond branchemodellen. Ron van Rijssel van Si’bon laat in dit nummer van Sign+ Magazine zijn licht schijnen over de status van deze materie in de signsector. Overigens, als de overheid echt wil dat ondernemers meer arbeidskrachten in vaste dienst nemen, moet in mijn ogen eerst de twee jaar doorbetaling van loon bij ziekte worden ingeperkt. Het risico dat een klein mkb-bedrijf nu loopt, ten opzichte van zijn totale omzet, is veel te groot om zich zo’n valkuil te kunnen veroorloven.

Licentieovereenkomsten ledverlichting

Over valkuilen gesproken. Marcus Thielen, de onafhankelijke Duitse consultant op het gebied van lichtreclame (Neon Consult), waarschuwt in dit nummer voor zogenoemde ‘patent valkuilen’. Het betreft licentieovereenkomsten met en tussen fabrikanten van ledverlichting. Elk bedrijf dat componenten voor ledverlichting gebruikt – waarvan de operationele principes en/of interne onderdelen zijn beschermd door een of meer van de octrooien van (een groep) fabrikanten – en deze lampjes verkoopt in een product aan een eindgebruiker, moet voldoen aan het licentiecontract. Volgens Thielen heeft dit betrekking op vrijwel elk signbedrijf dat leds of ledmodules gebruikt en zijn de consequenties groot.

Vakdag Lichtreclame 2016

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar wordt de soep echt wel zo heet gegeten als hij wordt opgediend? U kunt het zelf horen als u naar de Vakdag Lichtreclame komt die Uneto-VNI samen met Sign+ Magazine op woensdag 16 november in Eindhoven organiseert. Ook niet-leden van Uneto-VNI zijn welkom. Frank Bistervels (Vice President, Philips Lighting Intellectual Property) is een van de sprekers (klik hier voor het complete programma en aanmelden) en zal ingaan op dit actuele onderwerp. Vragen die aan bod komen zijn onder andere: Hoe gaat u om met patenten? Wat is de achtergrond van licentieprogramma’s? Welk beleid voert Philips hierin? En wat betekent dit voor de signbranche?

Glow Eindhoven

Overigens biedt de Vakdag Lichtreclame een zeer divers programma, met verder nog inleidingen over de mogelijkheden van Oled, de CROW-richtlijn ‘Reclame langs wegen’ en het nieuwe Led Trend Rapport 2016. We zijn te gast bij Hockey Club Oranje Rood en Robert van der Horst (speler bij Oranje Rood en aanvoerder van het Nederlands Hockey Team) zal de opening van het middagprogramma verzorgen. Tevens wordt een bezoek gebracht aan het Lighting Application Center (LAC) van Philips. En wie zin heeft, kan ’s avonds aanschuiven voor het diner en daarna middels een rondleiding ‘GLOW Eindhoven’ ervaren. Kortom, voldoende redenen om persoonlijk uw licht op te steken.

Wouter Mooij,
Hoofdredacteur Sign+ Magazine

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.