Columns & Weblogs

Iedere rasechte signmaker heeft, naast zijn onmisbare snijplotter, meestal ook een digitale inkjetprinter om allerhande applicaties mee te kunnen maken. De oorsprong van het signwerk komt nog altijd vanuit het schildersvak. De oudere garde onder ons zijn nog altijd de klassieke reclameschilders, de vakmensen die uit de hand prachtige teksten op ramen en deuren konden schilderen.

Ik hoef ook niet uit te leggen dat na de digitalisering van dit oeroude vak de mogelijkheden elk jaar breder zijn geworden. Iedere signmaker heeft inmiddels geïnvesteerd in een hittepers voor flex en flock en een ringenpers voor de spandoeken. Het maken van een bannertje, T-shirts, caps en allerhande textiel is een leuke bijkomstigheid, maar ook onmisbaar in ons portfolio.

Creatief

Na het tijdperk van klassieke werkzaamheden in ons vak zijn we langzaam aan het groeien naar een zeer brede diversiteit van verschillende soorten werkzaamheden. De creatieve hersenkwab moet weer aan het werk! Ook onze klanten hebben de behoefte aan deze diversiteit en door de groeiende economie zijn er ook steeds meer apartere projecten die daadwerkelijk doorgaan. Er is weer geld voor onze creatieve bijdrage en daarom kunnen we weer investeren en creatief de tijd nemen om onze klanten goed te bedienen. Diversiteit is heerlijk!

Afnemers

Iedere collega-signmaker heeft wel enkele grote afnemers die als ruggengraat van de firma jarenlange trouw betuigen en daarmee ook de reden zijn dat je lekker kunt werken. Ook bij deze vaste klanten valt veel meer te halen en komen veel meer sign- en printgerelateerde werkzaamheden voor dan iedereen denkt. ‘Ooooh, kunnen jullie dat ook?’ Die vraag is maandelijks, of misschien wel wekelijks, te horen, mits je de tijd neemt om uit te leggen wat je allemaal kunt leveren.

Applicaties

Diversiteit is heerlijk, maar vergt ook inspanning; veel kennis van producten en applicaties, dus altijd bezig zijn met je vak en overal rondkijken. Het lef en de mogelijkheid hebben om deze applicaties aan de man te brengen bij je klanten en potentiële klanten. Investeren in de nieuwste technologieën om het met de hoogste kwaliteit snel te kunnen leveren. Ik heb zelf geïnvesteerd in een kleine vlakbedprinter en een snij/freesmachine. Beste uitgave van dit moment die ik zonder de huidige nieuwe mogelijkheden bij mijn klanten nooit zou hebben genomen.

Van relatiegeschenk tot kartonnen display? Naast de snijletter, fullcolour poster en het bedrukte T-shirt is dat voor mij geen probleem meer. Diversiteit is heerlijk, en wij kunnen daar van genieten. Werk ze!

Piet Print

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *