Signnieuws

Agfa grijpt Fespa Global Print Expo 2021 in Amsterdam aan om haar nieuwste reeks inkjetprintoplossingen aan de Europese grafische industrie te tonen. Bezoekers van het evenement op 12 tot en met 15 oktober in de RAI Amsterdam kunnen onder meer kennismaken met ‘The Beast’. De 3,3 m brede hybride Jeti Tauro H3300 UHS LED-inkjetprinter is Agfa’s nieuwe vlaggenschip voor het hoogste sign & display-marktsegment.

Jeti Tauro H3300

Krachtig en robuust

Deze nieuwe printer – die zijn bijnaam dankt aan zijn kracht en robuuste constructie  – is gericht op de betrouwbare 24/7-productie van printopdrachten met een eersteklas beeldkwaliteit. Zelfs bij de hoogste doorvoer (2-pass modus) haalt hij een snelheid van 600 m²/u. Naast sign & display-werk is deze printer ook geschikt voor het bedrukken van golfkarton.

De Jeti Tauro H3300 LED is leverbaar in zes configuraties: vier voor het bedrukken van plaatmateriaal en twee voor rollendruk. Op Fespa wordt de printer getoond met een handbediende laadtafel en een automatische ontlader.

Levendige prints

Naast ‘The Beast’toont Agfa op Fespa ook de 3,2 m brede Avinci CX3200-sublimatietextiel printer. Deze produceert levendige prints van hoge kwaliteit op uiteenlopende polyesterweefsels voor indoor of outdoor soft signage en interieurdecoratie, hetzij rechtstreeks, hetzij met transferpapier als tussenstap. Op de stand staat tevens de Oberon RTR3300. Deze 3,3 m brede rollenprinter combineert een uitstekende kwaliteit en hoge doorvoer met een uniek gebruiksgemak. Met zijn uv-led uithardingslampen en watergekoelde tafel kan deze printer zelfs de meest warmtegevoelige rolmaterialen aan. De optionele dual-roll-functie maakt efficiënt afdrukken op twee kleinere mediarollen mogelijk.

Gestroomlijnde printworkflow

Alle machines worden aangestuurd door Agfa’s Asanti-software, die de printworkflow stroomlijnt, de kleurconsistentie garandeert en dankzij slimme algoritmes voor het laagste inktverbruik in de markt zorgt. In de grootformaatzone illustreren diverse oogverblindende druksamples de drukkwaliteit van Agfa’s machines en de Greenguard Gold-gecertificeerde inkten. De bezoekers kunnen hier ook inspiratie opdoen voor talloze creatieve mogelijkheden. In een speciale industriële inkjetzone, eveneens voorzien van druksamples, staan experts klaar om Agfa’s oplossingen te bespreken voor inkjettoepassingen waarbij drukken onderdeel van een industrieel productieproces is.

Hal 1, stand E20

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.