Signnieuws

Ron van Rijssel, directeur SI’BON, constateert dat het authentieke signbedrijf relatief goed overeind blijft in de coronacrisis. Tevens is hij van mening dat de overheid de lasten van de crisis teveel afwentelt op het mkb.

Van Rijssel: “De overheid wentelt de lasten wel heel gemakkelijk af op het mkb.” (Foto’s: Cor Salverius Fotografie)

Van Rijssel doet deze uitspraken in een interview dat is gepubliceerd in Sign+ Magazine nr. 2-2021. Aanleiding was het Trendonderzoek Sign 2020 van de brancheorganisatie. Volgens de SI’BON-directeur weerspiegelt dit Trendonderzoek de veerkracht van de sector.

Stemming is goed

Samenvattend stelt Van Rijssel: “Je ziet dat het authentieke signbedrijf – dat niet louter produceert, maar toegevoegde waarde biedt bijvoorbeeld qua ontwerp en montage – overeind blijft.” Helaas zijn de eerste maanden van 2021 geen spektakel door de verlengde lockdown, maar hij hoopt dat dit de stilte voor een positieve storm is. “De huidige situatie is vervelend, maar de stemmig is goed. De meeste ondernemers hebben een goed gevoel over 2021. Dat wordt weerspiegeld in de uitkomsten van het Trendonderzoek. Ook voor projecten die on hold staan, weet je dat die een keer gaan komen.”

Kritisch over overheid

Van Rijssel is kritisch over de rol van de overheid tijdens de coronacrisis. “Die gooit alles op slot, maar de lasten worden wel heel gemakkelijk afgewenteld op het mkb. Met de NOW-regeling heeft het personeel de garantie dat het loon voor 100 procent wordt doorbetaald, maar naar de werkgever wordt amper gekeken. Je moet in een sector zitten die volledig op slot zit, anders zijn de mogelijkheden voor de ondernemer zelf beperkt en de doorlopende vaste lasten mag hij ook voor zijn rekening nemen. Wat mij betreft komt er later een parlementair onderzoek dat antwoord moet geven op de vraag of de schade die is aangericht wel in balans is met het belang dat we hebben gediend.”

Lees hier het complete interview, met cijfers uit het Trendonderzoek, in Sign+ Magazine nr. 2-2021.

Liever luisteren? Dat kan met deze podcast waarin we samen met Van Rijssel de temperatuur meten in de signbranche.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.