Signnieuws

De Canon Colorado 1650 is het tweede lid van de Colorado-familie bij Color Concepts. Het onafhankelijke profilering- en testlaboratorium voor de digital grootmaat printindustrie zal het mediabereik van deze printer met UVgel-inkttechnologie verder vergroten.

De Canon Colorado 1650 beschikt over een nieuwe flexibele inkt voor klanten die toepassingen produceren die moeten worden gevouwen, gewikkeld of gebogen, zoals ingelijste doeken, soft signage, frontlit en backlit applicaties, maar de machine is ook geschikt voor decoratietoepassingen zoals flexibele wandbekleding en buitentoepassingen, waaronder voertuiggraphics.

FLXfinish-technologie

De Colorado 1650 beschikt ook over de unieke FLXfinish-technologie. Hierdoor kunnen klanten kiezen tussen glanzende of matte effecten zonder genoodzaakt te zijn om inkt of media te vervangen, wat een nog breder scala aan toepassingen biedt.

Breed scala substraten testen

Mathieu Peeters, Senior Director Strategic Marketing Large Format Graphics Worldwide bij Canon Production Printing, licht toe: “We werken in een dynamische markt met constant veranderende applicatie-eisen. Onze filosofie is om nauw samen te werken met onze klanten en partners om het toepassingsbereik uit te breiden met een consistente premium kwaliteit bij de hoogste productiviteit, mogelijk gemaakt door de unieke UVgel-technologie. We werken samen met Color Concepts om deel uit te maken van hun netwerk met mediafabrikanten om een breed scala aan substraten te testen en te kleuren. Klanten zullen profiteren van een toenemend aantal mediaproducenten en toepassingen die beschikbaar zijn voor de UVgel-inkt technologie, inclusief bijpassende mediaprofielen.”

Toepassingsmogelijkheden

De Canon Colorado 1650 is geïnstalleerd op de testlocatie van Color Concepts in Capelle aan den IJssel. Thomas Degenfeld, Strategic Partnership Manager bij Color Concepts: “De teams van Color Concepts zijn verheugd bij te dragen aan het succesverhaal van de UVgel-inkttechnologie. Met meer dan 1.500 installaties wereldwijd en 16 procent van de klanten die meer dan 25.000 vierkante meter per eenheid per jaar printen, kijken we ernaar uit om mediaproducenten te raadplegen over toepassingsmogelijkheden voor hun respectieve mediabereik. Onze laboratorium ingenieurs hadden al veel ervaring met de Colorado 1640 en zijn nu volledig getraind in de unieke functies en print modi van de Colorado 1650.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.