Signnieuws

Op woensdag 13 juni presenteert CMBO, in samenwerking met Syntens, een middagvullend congres, gewijd aan de landelijke presentatie van het MediaNova-project. MediaNova is een initiatief van een aantal bedrijven uit de creatie- en productieketen, omarmd door CMBO en Syntens. MediaNova beschrijft een standaardwerkwijze die zorgt voor afstemming tussen de kleuren op het creatiebeeldscherm, de proefprint en de oplagedruk. Speerpunten daarbij zijn de normafstelling van beeldschermen en de proofingmethode via inkjetprinters.

De belangrijkste aanleiding voor de initiatiefnemers om de handen ineen te slaan was de constatering dat sommige klanten laten blijken nog weinig vertrouwen te hebben in het grafische proces. Klanten moeten kunnen vertrouwen op kleurstabiliteit tussen het previewing-stadium en de productrealisatie. MediaNova laat zien dat de technieken er zijn, ze moeten alleen op een goede manier aan elkaar worden geknoopt. MediaNova is een open standaard waarvoor de benodigde digitale hulpmiddelen kosteloos verkrijgbaar worden gesteld.

Op dit moment richt MediaNova zich nog primair op het grafische proces. De stap naar het kleurmanagement van andere toepassingen als internet en narrowcasting wordt intussen al wel voorbereid.

Het congres is bedoeld voor iedereen die actief is in de grafische keten: opdrachtgevers, fotografen, ontwerpers, prepressers en drukkers, voor zowel technisch geïnteresseerden als voor commerciële medewerkers en directie.

Het congres begint om 13.30 uur met ontvangst en koffie en eindigt rond 18.45 met een borrel en broodjesmaaltijd. Locatie: MediaPlaza, Jaarbeursgebouw Utrecht. Aan het bijwonen van dit congres zijn geen kosten verbonden. Wel moet je je uiterlijk maandag 11 juni aanmelden via medianova@cmbo.nl. Per e-mail krijg je een bevestiging en routebeschrijving. Het complete programma is te vinden op www.colormanagement.nl

Relevante link: www.colormanagement.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.