Signnieuws

Anticyclisch investeren, zo zou je de aanschaf van de nieuwe Agfa Anapurna H3200i LED-printer bij FDS Signmakers in Warmenhuizen kunnen noemen. Directeur Raymond Zutt ziet het echter meer als de volgende logische stap in de ontwikkeling van zijn allround signbedrijf.

De hybride Agfa Anapurna H3200i LED, een investering van circa twee ton, lijkt op het eerste gezicht misschien een maatje te groot voor FDS, maar vervangt twee printers.

“Wij zijn een echt maakbedrijf, doen alles zelf: advies, ontwerp, vergunningen aanvragen, productie en montage. Die grote diversiteit is zowel onze kracht als een valkuil.” Aan het woord is Raymond Zutt, al meer dan twintig jaar eigenaar-directeur van FDS Signmakers in Warmenhuizen.

Wayfinding

Raymond Zutt.

Het allround signbedrijf maakte de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling door. Zutt: “De overname van de activiteiten van de TS Wayfinding Group, twee jaar geleden, was een versneller van deze groei. Niet alleen qua omzet en de grootte van de projecten, maar ook vanwege de mensen en de kennis die we in huis haalden. We trekken nu een heel ander type extra klanten aan. Grote projecten die veel meer aandacht vragen in zowel de voorbereiding als de uitvoering.” De coronacrisis zorgde er wel voor dat Zutt ging nadenken hoe hij dingen nog beter kan doen. “Ik wil er klaar voor zijn als straks alles weer opengaat en het een gekkenhuis wordt.”

Interieurdecoratie

Een van de takken van sport die al voor de coronacrisis meer aandacht kreeg bij FDS Signmakers is interieurdecoratie op allerhande materialen. De aanschaf van de nieuwe Agfa Anapurna H3200i LED-printer past in dit plaatje. Een hybride printer met witte inkt aan boord, die november vorig jaar werd geïnstalleerd. Hieraan was een flinke zoektocht vooraf gegaan, vertelt Zutt.

Niet te groot

De Agfa Anapurna H3200i LED, een investering van circa twee ton, lijkt op het eerste gezicht misschien een maatje te groot voor FDS, maar vervangt twee printers: een 1,6 brede EFI Pro 16h LED UV-hybride inktjetprinter en een HP Latex 1500 van 3,2 meter breed. “Op die laatste machine draaiden we veel naadloos behang. Flexibele en vaste substraten gaan nu echter allemaal door de Anapurna.

Lees hier het complete interview in Sign+ Magazine nummer 3-2021.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.