Signnieuws

Fespa lanceert zijn derde Global Print Census, met als doel om trends binnen de mondiale (grootformaat) printsector in beeld te brengen.

De eerste onderzoeken voor deze derde Global Print Census zijn afgerond tijden Fespa Berlijn deze week. Fespa wil met dit onderzoek inzicht geven in trends in de sector en de uitdagingen en kansen herkennen waarmee printbedrijven en signmakers na de pandemie worden geconfronteerd. De bevindingen kunnen Fespa bovendien helpen het eigen toekomstige productaanbod vorm te geven.

De enquête is hier online in te vullen.

Zes trends

De derde iteratie van dit onderzoeksinitiatief zal dieper ingaan op de zes kerngebieden die naar voren zijn gekomen uit de analyse van de Print Census 2018: marktoptimisme, veranderende klanteisen, de evoluerende grootformaat productmix, het belang van investeringen in digitale technologie, de opkomst van textieldruk en milieudruk.

Door belangrijke onderzoeksonderwerpen over langere tijd te monitoren, is Fespa in staat om trends op langere termijn te volgen. Het onderzoek is ook bedoeld om nieuwe drijvende krachten achter verandering in de branche te identificeren, bijvoorbeeld door het verkennen van trends op het gebied van apparatuur, software en workflow, evenals prijzen en marges. En het hoopt inzicht te krijgen in de impact van Covid-19 op sign- en printbedrijven.

Resultaten

Een samenvatting van de resultaten zal worden gepresenteerd tijdens de Fespa 2023 beurs in München. Dan zal de volledige Census ook gratis beschikbaar zijn voor leden van de bij Fespa aangesloten organisaties, zoals Fespa Nederland en Fespa Belgium. Niet-leden kunnen het onderzoek dan tegen betaling krijgen.

Meedoen en winnen

Deelnemers aan het onderzoek ontvangen de samenvatting van het onderzoek en maken kans op het winnen van gratis toegang tot Fespa Global Print Expo 2023 in München, inclusief twee overnachtingen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.