Signnieuws

Vandaag lanceert HP mondiaal de Latex 700 en 800-printerseries. Vier typen rol-naar-rolprinters uitgerust met de vierde generatie Latex-inkten, waarvan twee met witte inkt. Het is belangrijk vooraf de juiste configuratie te kiezen, achteraf upgraden is namelijk niet mogelijk.

HP Latex 800W met witte inkt.

De nieuwe HP Latex-reeks bestaat uit vier apparaten: de HP Latex 700 en 800, en de HP Latex 700W en 800W. Allen 1,62 cm printbreedte. Zij vervangen hiermee de HP Latex 500 series in het portfolio. Het prijsniveau is vergelijkbaar.

Voor het eerst is nu in deze productcategorie van rol-naar-rol printers van HP witte inkt beschikbaar. Het betreft de vierde generatie latexinkten, die ook wordt gebruikt op de hybride platforms, de HP Latex R Series. Volgens HP ‘de meest witte inkt op de markt’, die niet na verloop van tijd niet vergeelt. Ideaal voor mooie contouren, meer contrast op donkere ondergronden of applicaties op transparante (raam)folie.

De maximale printsnelheid van de HP Latex 800W is 25 vierkante meter per uur voor kwaliteit geschikt voor binnengebruik.

Hogere snelheid

De vernieuwde printkoppen zorgen voor snelheden die oplopen tot 36 vierkante meter per uur en daarmee voor een 50 procent hogere productiviteit van de HP Latex 800 en 800W, in vergelijking met de vorige HP-Latexmodellen in dit segment. De maximale printsnelheid van deze machine is 36 vierkante meter per uur voor buitenkwaliteit en 25 vierkante meter per uur voor binnengebruik.

Printopdrachten die op de nieuwe 700/800 serie worden uitgevoerd, leveren levendige kleuren en verfijnde beeld- en tekstdetails, zelfs bij hogere printsnelheden, claimt HP. De nieuwe inkt en verbeterde droging bij lagere temperaturen maken ook het printen van meer temperatuurgevoelige media mogelijk.

Operationeel biedt HP PrintOS de mogelijkheid het printproces van meerdere printers te bewaken en te beheren via een cloudgebaseerde interface.

Inktcontainers van karton

Steeds vaker stellen klanten eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Alle vier de apparaten in de HP Latex 700 en 800-Serie gebruiken de HP Eco Carton. Dit is een cartridge gemaakt van kartonmateriaal, waardoor de hoeveelheid gebruikt plastic met 80 procent afneemt. De Latex-inkten op waterbasis zitten voor de 700-Serie in cartridges van 1 liter en voor de 800-serie in containers van 3 liter.

Verbeterde HP Latex Print & Cut Plus

HP heeft ook een vernieuwd Latex Print & Cut portfolio geïntroduceerd dat volledig aansluit op de Latex 700 en 800 Series. Deze apparaten zijn uitgerust met de nieuwste RIP-software en worden gecombineerd met een volledig nieuwe serie contoursnijplotters uit de Summa-stal. Hierdoor is de gebruiksvriendelijkheid verbeterd en kunnen signage- en decoratieve printtoepassingen eenvoudiger dan ooit worden uitgevoerd. De nieuwe functies bieden onder meer een geoptimaliseerde snijnauwkeurigheid door de verbeterde OPOS-configuraties (Optical Position System).

Het HP Latex Print & Cut Plus Portfolio omvat de volgende producten: HP Latex 335 Print & Cut Plus Solution, HP Latex 315 Print & Cut Plus Solution, HP Latex 115 Print & Cut Plus Solution, HP Latex 64 Plus Cutting Solution, HP Latex 54 Plus Cutting Solution en HP Latex 54 Basic Plus Cutting Solution

Vernieuwde HP PageWide XL

Tot slot kondigt HP de uitbereiding aan van de HP PageWide XL serie van grootformaat printoplossingen. De nieuwe HP PageWide XL printers zijn bedoeld voor middelgrote en grote bedrijven en voor repro’s in de architectuur-, ingenieurs- en bouwsector.

Een uitgebreid artikel over alle ‘in and outs’ van de HP Latex 700 en 800 Series is te lezen in Sign+ Magazine nummer 2-2021 dat in maart uitkomt.

Distributie

De nieuwe HP Latex 700 en 800 Series zijn in Nederland verkrijgbaar via Nautasign, Repromat, Spandex en Tripa. In de rest van de Benelux gaat de distributie via Charles Kieffer, Nautasign, Pantoon en Spandex. Ook de vernieuwde HP Latex Cut & Print Plus Solution en de nieuwe toevoegingen aan het PageWide XL portfolio zijn naar verwachting vanaf februari 2021 verkrijgbaar.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.