Signnieuws

Het Z&S-O&A-fonds organiseert samen met het GOC en het Zeefdrukinstituut het Leerwerktraject Werknemers Zeefdruk- en Signbedrijven, dat in oktober van start gaat.

Het leerwerktraject omvat een combinatie van theorie en praktijk. Foto: Gert Jan van Heyningen

Het traject omvat een combinatie van theorie en praktijk, waarbij de nadruk ligt op het overdragen van kennis en vaardigheden binnen het bedrijf zelf. Met dit initiatief willen de betrokken partijen het tekort aan vakkrachten in de sector aanpakken.

Negen maanden

Het leerwerktraject is bestemd voor beginnende werknemers die door kunnen groeien in het vak, maar nog niet over de juiste kennis en ervaring beschikken. Het traject, dat oktober 2021 van start gaat, duurt negen maanden. Het zwaartepunt ligt op de opleiding binnen het bedrijf zelf, door de eigenaar of door een ervaren medewerker die daartoe een training krijgt. Daarnaast is er eens in de vijf à zes weken een cursusdag waar dieper op de theoretische achtergrond wordt ingegaan. Het traject wordt afgesloten met een praktijkexamen, dat bij succesvolle afronding recht geeft op een diploma.

Subsidie en meer info

Voor dit leerwerktraject is de bestaande subsidieregeling van het opleidingsfonds voor de zeefdruk- en signbedrijven – Z&S O&A-fonds – van kracht, waarbij een groot deel van de cursuskosten en begeleiding wordt vergoed.

Wie meer wil weten over dit leerwerktraject kan per mail contact opnemen met Arjen Molendijk, coördinator zeefdruk- en signbedrijven bij het KVGO.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.