Signnieuws

De Italiaanse gaasfabrikant Saati zal opheldering moeten geven over wie zijn gazen in Nederland mag leveren. Liet DDS Druma onlangs weten dat zij beginnen met de verkoop van Saati gazen, daartegenover stelt Kiian (voorheen Visprox) de exclusieve rechten te hebben.

Guido van Elsacker, directeur Kiian, reageert op het nieuws dat het volledige programma van DDS Druma is ingevuld, waaronder de verkoop van Saati gazen. "Gaarne maken wij u erop attent dat dit laatste niet klopt, omdat wij sinds april 2004 de exclusieve rechten hebben op de verkoop van Saati gazen voor zeefdruk in Nederland. Saati zal desgewenst deze exclusiviteit bevestigen", vertelt hij.

Op de vraag hoe de vork in de steel zit, antwoordt Richard Tiemstra van DDS Druma: "Wij hebben verschillende én forse leveringen ontvangen van Saati. Indien er exclusiviteit is beloofd, zou er woordbreuk zijn gepleegd. In het allereerste contact met Saati is aan de orde geweest of leveringen door ons in Nederland mogelijk zijn, gezien het feit dat Kiian deze gazen ook verkoopt. Daarin zag de fabrikant geen probleem. Ik heb aangeboden Kiian hierover in te lichten, maar dat wilde Saati zelf doen."

Van Elsacker is op de hoogte van de leveringen aan DDS Druma. "Vervolgens hebben wij de fabrikant herinnerd aan het feit dat wij exclusiviteit in Nederland hebben. Dat waren ze blijkbaar vergeten. Daarop zou Saati de firma DDS Druma inlichten dat er niet meer wordt geleverd."
Hij vervolgt: "Wij kochten vroeger alle gazen in bij Sefar. Op een gegeven moment waren er wel vier leveranciers. Toen hebben wij de overstap gemaakt naar Saati op voorwaarde dat we de exclusieve rechten in Nederland kregen."

"Onze verhalen staan inderdaad haaks op elkaar", stelt Tiemstra, maar ik heb telefonisch met Van Elsacker gesproken en we zullen allebei de waarheid wel spreken. Zowel vanuit Kiian als vanuit DDS Druma is getracht contact op te nemen met Saati, maar die is momenteel niet bereikbaar in verband met vakantie. Ik geloof best dat er in 2004 exclusiviteit is afgesproken, maar wij hebben geen signaal gehad – hetzij telefonisch, per e-mail of brief – dat Saati de leveringen aan DDS Druma stopzet", verklaart Tiemstra.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.