Signnieuws

Het Tip Switch-vacuümsysteem van swissQprint is sinds kort gepatenteerd. Dit energie- en tijdbesparende systeem dat operators gebruiken voor het bedienen van het fijn gesegmenteerde printbedvacuüm van hun grootformaatprinter met vingertopbediening kwam al in 2019 op de markt.

Standaard geleverd

Het systeem zorgt voor een snelle, selectieve aanpassing van het vacuüm dat wordt gebruikt voor het plaatsen van media op het printbed. Het wordt standaard geleverd op alle swissQprint vlakbed- en rol-naar-rolprinters.

Minimale instellingstijd en amper maskeren

Bij een swissQprint grootformaatprinter is het printbed opgedeeld in 256 vacuümsegmenten, afhankelijk van het model. Een lichte vingerdruk op een tuimelschakelaar (Tip Switch) schakelt het betreffende segment aan of uit, waardoor het vacuüm kan worden gereguleerd in de openingen tussen verschillende platen op een vlakbed, of tussen twee rollen bij het printen van rol naar rol. Het instellen van printopdrachten gaat dus snel en gemakkelijk, waarbij het vervelende maskeerwerk grotendeels wordt geëlimineerd.

Verminderd geluid en energieverbruik

In zijn ontwerp gebruikt swissQprint onderdruk gecontroleerd vacuüm voor verminderd geluid en energieverbruik. Het vacuümsysteem draagt bij aan de hoge energie-efficiëntie van de swissQprint grootformaatprinters, zoals blijkt uit hun ISO-norm 20690:2018-certificering.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.