Signnieuws

We krijgen deze en komende week weer te maken met enkele warme dagen. Op de werkvloer kan dat voor enkele uitdagingen zorgen, bijvoorbeeld met betrekking tot de werking van apparatuur. Dimix geeft op haar website enkele tips hoe je bij deze hoge temperaturen toch een constante printkwaliteit kunt realiseren.

Klimaatbeheersing

Een van de tips is om de ruimte waar de printer staat op een constante temperatuur wordt gehouden. Een printruimte met klimaatbeheersing zou daarvoor zeer geschikt zijn, zo meldt Dimix. Beschik je niet over zo’n plek? Dan is een ruimte met een temperatuur tussen de 18-22 graden ook voldoende.

In een te warme printruimte gaat de vloeibaarheid van de inkt omhoog, waardoor deze te dun wordt. Dit resulteert in meer inkt op plekken waar het niet moet komen. Daarnaast kun je bij een temperatuur boven de 35 graden een melding krijgen: ‘Machine temperature high’ of ‘Environment temperature high’. De printer stopt dan met printen omdat deze te warm is.

Ideale temperatuur

De aanbevolen temperatuur voor de printruimte is 18 tot 25 graden. Ideaal is een temperatuur van 21 graden. De aanbevolen vochtigheid van de printruimte is 40 tot 60 procent niet-condenserend. Ideaal is een luchtvochtigheid van 50 procent. Vermijd printen naast openstaande ramen, buitendeuren, airconditioners of verwarmingssystemen.

Inkt laten acclimatiseren

Zorg ook dat de inkt in bovenstaande omstandigheden wordt opgeslagen. Warme inktvoorraad zorgt ook voor problemen. Bestel je tijdens warme dagen inkt? Laat deze dan eerst goed op temperatuur komen, alvorens ze in de machine te plaatsen. Vaak zijn de flessen of cartridges bijna een etmaal onderweg in een hete vrachtwagen. Ook alle rollen met media die worden gebruikt, moeten al 24 tot 48 uur voordat met printen wordt begonnen in de printruimte met klimaatbeheersing worden opgeslagen om te acclimatiseren.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.