Signnieuws

Tijdens het Nobel Week Lights festival in Stockholm, een artistiek eerbetoon aan Nobelprijswinnaars van 2020, is met Panasonic-projectoren een projectiemapping gerealiseerd met als thema ‘Space’.

Lichtinstallaties in heel Stockholm, geïnspireerd op ontdekkingen van Nobelprijswinnaars.

Ruim 100.000 bezoekers zagen begin december afgelopen jaar hoe de beelden op het stadhuis van Stockholm werden geprojecteerd. Het evenement stond in het teken van de Nobelprijs 2020 en bestond uit lichtinstallaties in heel Stockholm die waren geïnspireerd op ontdekkingen van Nobelprijswinnaars. De installatie is een van de grootste videomappingprojecten die ooit in de stad te zien waren.

Space

Het creatieve resultaat kreeg de naam SPACE. De 16 minuten durende geanimeerde kunstinstallatie viert met projectiebeelden de enorme vooruitgang in de ruimtefysica. De installatie is ontworpen door Andreas Skärberg en geproduceerd door PXLFLD studios in samenwerking met Lumination of Sweden en Creative Technology. Het team zette in totaal 30 Panasonic PT-RQ22K- en PT-RZ21K-projectoren in om de projectie te realiseren.

“We hadden een op laser gebaseerde projector nodig die gemakkelijk uit te lijnen was rond alle scherpe randen, maar die ook garant stond voor een betere kleur en contrast,” legt Johan Törnström, van Creative Technology uit. “Het was ook belangrijk dat de projectoren compact waren en gemakkelijk konden worden opgesteld in de beperkte ruimte.” Törnström voegde daaraan toe dat de betrouwbaarheid van de Panasonic-laserarchitectuur doorslaggevend was, aangezien het festival 12 dagen duurde en veel van de arrays in portretmodus werden geïnstalleerd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.