Signnieuws

Roland DG heeft de allereerste ’50 Shades of Ginger’-kleurenindex gecreëerd met behulp van haar TrueVIS-kleurentechnologie. Een eerbetoon aan roodharigen op World Redhead Day, die op 26 mei op de kalender stond.

Om het enorme kleurenspectrum van rood haar te laten zien, is de kleurenindex speciaal ontworpen voor roodharigen. Het helpt hen hun perfecte tint te vinden tussen 50 op maat gemaakte tinten van levendige rode en oranje tinten. (foto: Shutterstock).

Uit een consumentenonderzoek onder vijfhonderd roodharigen – om beter te begrijpen wat roodharigheid voor hen betekent – blijkt dat roodharigen op 20-jarige leeftijd van hun lokken leren houden. Ook toen ze begin 20 waren, vond 34 procent het mooi dat hun haar hen onderscheidde van blondines en brunettes. Maar helaas was dat niet altijd het geval, want 67 procent heeft jarenlang geworsteld met hun kenmerkende look – en bijna de helft (48 procent) heeft zelfs geprobeerd het te verven.

Als gepassioneerde liefhebber van kleur en het zich onderscheiden van de massa, wil Roland DG het unieke karakter en de allure van rood haar vieren en de aandacht vestigen op de vele verschillende tinten rood haar, zo meldt de Japanse printerfabrikant op World Redhead Day. Om de campagne te lanceren, werd de roodharige Britse beroemdheid en TV quizmaster Jenny Ryan aangetrokken als campagne-ambassadeur.

Redhead Days Festival in Tilburg

Het printermerk werkt ook samen met het Redhead Days Festival 2023 als officiële hoofdsponsor op het festival in Tilburg, Nederland op vrijdag 25 augustus tot en met zondag 27 augustus. Roland DG zal daar ook zijn onlangs onthulde roodharige kleurindex tonen, zodat deelnemers hun perfecte haarmatch kunnen vinden als onderdeel van een ervaringservaring, en het printen van merkartikelen ter plaatse voor festivalgangers.

Lauren Swinnerton, Head of Marketing Communications and Brand EMEA bij Roland DG, licht toe: “Uit ons onderzoek bleek dat 54 procent van de roodharigen hun haar nooit als ‘rood’ zouden omschrijven en jarenlang hebben mensen moeite gehad om hun haarkleur echt te definiëren – waarbij velen de meest gebruikte term als enigszins denigrerend beschouwen. Dus gingen we aan de slag om 50 tinten te ontwikkelen om het volledige spectrum van tinten te laten zien die het enorme kleurengamma van roodharigen vormen.”

Multichannelcampagne

De multichannelcampagne wil de mogelijkheden van kleurenprints met de TrueVIS-technologie en -expertise van Roland DG onder de aandacht brengen, ondersteund door een EMEA PR-campagne en sponsoring van het grootste roodharigenfestival ter wereld.

“Roodharig zijn gaat veel verder dan haarkleur – het is een visuele weergave van individualisme, expressie en schoonheid en we zijn ervan overtuigd dat geen enkele term de uitgebreide en prachtige schakeringen van roodharigen kan definiëren, daarom hebben we onze feestelijke roodharige kleurenindex gecreëerd”, vervolgt Lauren Swinnerton. “Dit doet denken aan het ethos van Roland DG als een wereldwijd printbedrijf dat kleur en expressiviteit viert en zich onderscheidt van de massa.”

Lees ook: Roodharigen vinden hun Shade of Ginger op Redhead Days Festival.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.