Signnieuws

Roland DG neemt een meerderheidsbelang (50,1 procent) in Dimense print, een dochteronderneming van de Litouwse behangfabrikant Veika. Het ontwikkelde digitale reliëfdruk voor behang, waarmee het al jaren aan de weg timmert. Roland DG breidt hiermee zijn activiteiten uit.

Directeur Aleksey Etin van Veika en algemeen directeur Kohei Tanabe van Roland DG feliciteren elkaar met de samenwerking.

Uitgelezen kans

Roland DG stelt dat de digitalisering van behangdruk nog niet volledig is doorgedrongen in de markt, maar vanwege de toenemende vraag naar personalisering en marktuitbreiding is dit voor het bedrijf wel een uitgelezen kans om officieel voet in deze markt te zetten. Bovendien heeft de reliëftechnologie een groot potentieel, vinden ze bij Roland DG, omdat het textuur en dimensie kan toevoegen aan verschillende bedrukte toepassingen, zoals gipsmallen.

Roland DG streeft naar een sterkere aanwezigheid op de behangmarkt door de continue ontwikkeling, verkoop en ondersteuning van Dimense en Ecodeco – allebei eigen technologieën van Dimense print. Door gebruik te maken van de technische capaciteiten van Veika en deze te combineren met de productie-expertise en het wereldwijde verkoopnetwerk van Roland DG, wil de Japanse printerfabrikant de ontwikkeling en verkoop van unieke en nieuwe digitale printoplossingen met een hoge toegevoegde waarde stimuleren.

Krachtig samengaan

Kohei Tanabe, algemeen directeur van Roland DG Corporation: “Ik herinner me nog levendig de dag in 2019 toen ik de behangoplossing van Dimense voor het eerst zag. De aankondiging van vandaag staat symbool voor een krachtig samengaan van onze missie om nieuwe kansen voor de samenleving te creëren door middel van digitale technologie, en ons doel om wereldwijd te zorgen voor meer creativiteit en enthousiasme. Roland DG is gestaag gegroeid door digitalisering en het ontstaan van nieuwe markten. Ik voel me vereerd dat we samen kunnen gaan werken aan de verdere groei van de markt voor embossing, inclusief behang.”

Vooruitgang versnellen

Aleksey Etin, CEO Veika, verklaart: “Veika en Roland DG zijn sinds 2015 zakenpartners. Ik denk dat dit gezamenlijke avontuur een geweldige kans is om te profiteren van het beste dat de twee bedrijven hebben: de expertise van Roland DG op het gebied van printerontwikkeling en distributie over de hele wereld en de knowhow van ons op het gebied van inkt- en mediaontwikkeling. Door dit partnerschap kunnen we de vooruitgang van onze Dimense- en Ecodeco-technologieën versnellen en ze naar een nieuw niveau te tillen.”

Over Veika en Dimense print

Behangfabrikant Veika omarmde in 2012 digitaal printen, waarbij solvent inkjetprinters en pvc behang werden ingezet. Met de uitvinding van het gepatenteerde Ecodeco is het bedrijf nu pvc-vrij. Dit is een basis zonder weekmakers voor de traditionele productie van behang met reliëf. Tot hun digitale oplossingen behoort ook de Dimense, een geavanceerde grootformaat inkjetprinter (op basis van een Roland-machine). Dit apparaat heeft unieke opties om structuur te ‘printen’ in combinatie met de inzet van milieuvriendelijke inkten en substraten. Dit biedt mogelijkheden voor originele, expressieve ontwerpen in behangdruk. Door de overname van de printaandelen van UAB Dimense krijgt Roland DG toegang tot de gecombineerde technologische capaciteiten op het gebied van inkt en behang van het bedrijf en z’n moederbedrijf UAB Veika.

Lees ook onze artikelen:
Veika biedt gepersonaliseerd structuurbehang
Printen met relief‘ en ‘Jubileumfeest TVE staat bol van verrassingen‘.

Lees

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.