Signnieuws

Jos Bootsma (62) van Sign Company nadert de pensioenleeftijd. De coronacrisis dreef zoon Antony (29) naar het full-service signbedrijf. Het bedrijf blijft dus in familiehanden.

Jos en Antony Bootsma.

Aan de grote tafel in de kantine van Sign Company zitten vader en zoon, Jos en Antony Bootsma, met een bak koffie. Hond Monty dartelt en snuffelt alsof hij in de huiskamer is. Dochterlief loopt net het pand uit na een gezelligheidsbezoekje. Echtgenote en moeder Lia – die ook de boekhouding doet – is ‘even boodschappen doen’, maar straks gewoon weer ter plaatse. Autobeletteringspecialist Yvonne en manusje-van-alles Daan zijn weliswaar van buiten de familie afkomstig, maar behoren inmiddels ook tot het interieur. Deze typisch familiaire sfeer is illustrerend voor het bedrijf, vertelt Bootsma senior. “Ook de freelancers waar we mee werken, kennen we al lang.”

Gaspedaal

Jos Bootsma in 1983 aan het werk.

Even dacht Jos Bootsma dat hij zijn bedrijf moest gaan verkopen, aangezien zijn pensioenleeftijd nadert en zijn zoon en dochter voor de horeca hadden gekozen. De coronacrisis dreef Antony Bootsma echter naar het signbedrijf. Hij koos dan ook voor die optie en zeker niet alleen omdat het noodzakelijk was. “Ik vind het ook een geweldige branche. Omdat ik een doener ben, ben ik gelijk veel dingen uit gaan zoeken en proberen. Ik ben creatief en hou van doorpakken”, vertelt de jonge mede-eigenaar. “En nu vol het gaspedaal in.”

Het hele verhaal leest u in Sign+ Magazine 2 – 2021.

Antony Bootsma ging als jongetje al geregeld met zijn vader mee.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.