Signnieuws

Agfa presenteerde deze week het nieuwe vlaggenschip van de Tauro-familie: de Jeti Tauro H3300 UHS LED. Een machine voor het topsegment van de sign & display-markt, met een nog grotere productiecapaciteit en uitermate geschikt voor het printen van (golf)karton.

Jeti Tauro H3300 UHS LED is robuuster, voor echt 24/7 productie, en 30 procent sneller dan zijn broers en zussen uit de Tauro-familie.

UHS staat voor Ultra-High-Speed. Dit topmodel kan printmedia tot 3,3 meter breed in vier of zes kleuren printen met een maximale snelheid van 600 vierkante meter per uur. Net als de overige leden van de Jeti Tauro H3300-familie wordt op deze hybride machine een hoge printkwaliteit gecombineerd met allround veelzijdigheid, extreme productiviteit en geavanceerde automatisering. De machine is echter nog robuuster gemaakt voor echt 24/7 productie en 30 procent sneller dan zijn broers en zussen met 60 printkoppen in volledige configuratie. Bestaande Jeti Tauro H3300 (S) LED zijn niet op te waarderen naar een UHS-versie.

Zes configuraties

De hybride UV-ledprinter kan zowel uit de voeten op een brede range aan plaatmaterialen als flexibele media (rol-naar-rol) in totaal  zes verschillende configuraties: vier voor karton, twee voor rollen. Verkrijgbaar als 4-kleurenversie (2xCMYK) voor eersteklas productiviteit, met een verkoopbare productiekwaliteit in twee of drie passages, of een 6-kleurenversie die uitblinkt in printkwaliteit (CMYKLcLk). Lichtzwart als zes kleur zorgt voor  mooie overgangen in lichte partijen, een betere grijsbalans en minder inktgebruik. Optioneel zijn de kleur wit (voor multilayer printen) of wit en primer. Dubbelzijdig printen is mogelijk, waarbij nauwkeurige registratie in de rol-naar-rol configuratie plaatsvindt door het scannen van meegeprinte QR-codes die ook andere informatie kan bevatten.

De hybride UV-ledprinter kan zowel uit de voeten op een brede range aan plaatmaterialen als flexibele media.

Tachtig printkoppen

De hoge productiecapaciteit wordt niet alleen gerealiseerd door de printshuttele met maar liefst tachtig Ricoh Gen4 printkoppen, maar ook door geavanceerde automatisering op een rond de printer en een maximale ‘up time’ van de machine, benadrukte Reinhilde Alaert, Product Manager Sign & Display bij Agfa, tijdens de online presentatie vanuit Studio 5D10. Spin in het web is de Asanti-workflowsoftware, dat draait op een nog krachtiger pc op de machine, maar het UHS-model heeft ook een uitgebreide automatische lader en losser. De eerste heeft een dubbele portaalconfiguratie voor nog soepeler en sneller laden van media,  dat synchroon loopt met de extreme printsnelheid van de machine. Ingebouwde inkttanks van 20 liter bieden meer autonomie bij 24/7 printen. Wil je de productiecapaciteit ten volle benutten, dan lijkt integratie met een volautomatisch board handling systeem (BHS) voor de hand te liggen.

Reinhilde Alaert: “De Jeti Tauro H3300 UHS LED is geoptimaliseerd om (golf)karton te kunnen beprinten.”

Geoptimaliseerd voor karton

Alaert vertelde verder dat op basis van feedback van gebruikers en trends in de markt de Jeti Tauro H3300 UHS LED is geoptimaliseerd om (golf)karton te kunnen beprinten. Denk aan features als een uitgebreid en dynamisch vacuümsysteem, de geavanceerde automatische lader en slimme mediageleiders. Een hele prestatie op een hybride printer, waarmee een signmaker nu niet alleen banners, bilboard en displays voor een campagne kan produceren, maar ook de additionele vraag naar gepersonaliseerde verpakkingen kan bedienen. Allemaal met dezelfde consistente printkwaliteit en kleuren.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Duurzamer produceren?

Wilt u duurzamer produceren, maar weet u niet hoe te beginnen?
Volg onze online kennissessie 'Duurzaam omschakelen met verwisselbare media''.
Een initiatief van PIXIA B.V. i.s.m. Sign+ Magazine, Probo.nl en Van As.

Woensdag 26 mei | Deelname is gratis