Signnieuws

swissQprint heeft een nieuw systeem ontwikkeld om de dagelijkse efficiëntie te verhogen: Tip Switch Vacuumom. Alle swissQprint grootformaat flatbedprinters worden nu geleverd met dit systeem.

swissQprint flatbedprinters zijn sinds kort uitgerust met een nieuwe vacuümtafel die is onderverdeeld in 256 segmenten. Dankzij de swissQprint Tip Switch Vacuum, waarvoor de fabrikant een patent aanvroeg, kan de gebruiker segmenten ‘snel, gemakkelijk en traploos’ met een vingerbeweging in- en uitschakelen. “Dit elimineert vervelend en tijdrovend maskeren en vastplakken. Vooral in de opening tussen planken en dubbele rollen. Omdat er geen luchtlekkage is, ontwikkelt het vacuüm zijn volle kracht en houdt het zelfs weerbarstige media zoals golfkarton betrouwbaar vast. De vacuümtafel heeft ook een snijkanaal dat zorgt voor een gedefinieerde en precieze snijkant voor rolmaterialen en dunne media”, aldus de fabrikant.

Zones

Voor tandemproductie is de vacuümtafel verdeeld in twee zones, elk afzonderlijk instelbaar door de Tip Switch Vacuum. Tandem maakt non-stop productie mogelijk: media worden afwisselend aan de voor- en achterkant op de printtafel geladen. Terwijl aan de ene kant wordt afgedrukt, laadt de operator de andere kant en vice versa – zonder inactieve tijd, totdat de serie is voltooid Via de uitvoersoftware regelt de gebruiker de vacuümsterkte en kan hij ook de stuwkracht omkeren, waardoor de pompen blazen in plaats van zuigen. Hierdoor ontstaat er een luchtkussen op het printbed dat het hanteren van zware planken vergemakkelijkt. Zo kunnen ze met weinig inspanning en zonder risico op materiële schade worden gepositioneerd of verplaatst.

Meer informatie vindt u hier.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.