Signnieuws

‘Kijk eens omhoog’ en ‘we staan voor elkaar.’ Zomaar twee voorbeelden van straatzinnen die in een Utrechtse en Amsterdamse wijk hangen. Het idee achter de pakkende, opbeurende en soms poëtische teksten is van kunstenares Frederike Top, die een led-licht-letterslinger ontwierp om bewoners een hart onder de riem te steken.

De Vespuccistraat in Amsterdam met de letterslingers van Frederike Top. Foto: Poike Stomps.


Een vermicelli van lichtgevende letters om de straten gezellig te verlichten en de buurtbewoners en voorbijgangers te inspireren met mooie zinnen en uitdrukkingen. Het idee ontsproot aan het brein van Frederike Top. “Iedereen kent wel die naamkettingen waarmee je je eigen naam om je hals kunt hangen. Daarop is mijn idee gebaseerd. ‘Project Straatzinnen’ bestaat uit opbeurende boodschappen die boven straten in  woonwijken hangen om letterlijk en figuurlijk voor verlichting te zorgen”, vertelt de 39-jarige Amsterdamse kunstenares.

‘Kijk eens omhoog’, is bijvoorbeeld een van de vier kreten die in de Utrechtse wijk Lauwerecht hangt. “Deze tekst is bedoeld om de voorbijganger te inspireren,  wat minder op de smartphone gericht te zijn en wat meer om zich heen te kijken.”

Frederike Top voor haar inspiratiewand.

Sign+ Magazine

In Sign+ Magazine 3 – 2021 leest u het volledige interview met de designer/kunstenares.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.