Signnieuws

Ocean Outdoor heeft het contract voor de reclamemast in Leiden met 15 jaar verlengd. Eén zijde van de mast wordt voorzien van een verticale tuin.

Een kant van de reclamemast bij Leiden wordt voorzien van een verticale tuin van ruim 100 vierkante meter.

Deze verticale tuin van meer dan 100 vierkante meter wordt geplaatst aan de achterzijde van de reclamemast. De groene toevoeging heeft volgens Ocean Outdoor een positief effect op de lokale luchtkwaliteit en draagt bij aan een gezonder leefmilieu.

Verminderen fijnstof

De verticale tuin zal volgens de buitenreclame-exploitant helpen bij het verminderen van fijnstof en schadelijke stoffen in de lucht, zoals stikstofoxiden (NOx) en vluchtige organische stoffen (VOS). De bladeren van de planten vangen deze deeltjes op en absorberen ze, waardoor de concentratie in de directe omgeving wordt verminderd. Daarnaast zal de verdamping van water door de planten een verkoelend effect hebben op de directe omgeving van deze groene zijde.

“We zijn enorm trots dat we de samenwerking met de gemeente Leiden hebben kunnen verlengen. Bovendien zal één zijde permanent worden voorzien van een verticale tuin, waarmee we onze duurzaamheidsagenda onderstrepen.”

Stan Thijssen, Chief Development & Operations bij Ocean Outdoor

Locatie

De digitale reclamemast bevindt zich langs de A4 bij Leiden en langs de N11 richting Zoeterwoude-Rijndijk. De mast beschikt over twee digitale schermen: één richting Amsterdam en één richting Den Haag.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.