Signnieuws

De Agfa-Gevaert Groep is voornemens Inca Digital Printers in te lijven. De overname versterkt Agfa’s positie in het digitaal printen op hoge snelheden en is vooral gericht op groei in de verpakkingsmarkt, aldus het Belgische concern.

De in 2012 geopende productiefaciliteit en hoofdkantoor van Inca Digital in Cambridge (Verenigd Koninkrijk).

De op 20 april aangekondigde overname is nog afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen rond deze opmerkelijke transactie in de printindustrie. “De overname van Inca is een belangrijke stap in de transformatie van Agfa. Digitaal drukken is een rendabele groeimotor voor de Groep, met een geweldig potentieel dat nog meer aan belang wint met de toevoeging van Inca”, zegt Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Sign, display en verpakkingen

Inca Digital Printers heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge (Verenigd Koninkrijk). Het is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van geavanceerde ultrasnelle print- en productietechnologieën voor sign & display-toepassingen en voor de snel groeiende markt van de digitale verpakkingsdruk. Inca is een ideale partner voor Agfa, stelt het in Mortsel gevestigde concern, omdat het ‘een complementair portfolio van kwaliteitsvolle druksystemen en een sterk technologisch platform voor de lancering van robuuste single pass drukpersen voor de verpakkingsmarkt’ heeft.

BHS Corrugated

De overname omvat het portfolio van bestaande ultrasnelle multi-passprinters, met inbegrip van een sterke serviceorganisatie; een nieuw ontworpen lijn van single-passprinters voor diverse verpakkingstoepassingen, alsook de gezamenlijke ontwikkeling van een aangepaste in-line drukmachine in samenwerking met de toonaangevende fabrikant van golfkartonmachines BHS Corrugated.

Knowhow combineren

Stephen Tunnicliffe-Wilson, CEO/CTO van Inca Digital Printers Ltd.: “De overname door Agfa geeft ons de kans om onze technologische knowhow te combineren. Het stelt ons in staat om wereldwijd een toonaangevende producent van verpakkingsdrukpersen te worden. Ons nieuwe moederbedrijf geeft blijk van een langetermijn engagement tegenover de digitale drukmarkt. We zijn er uitermate trots op dat we deel gaan uitmaken van de Agfa-familie en kijken uit naar de samenwerking.”

Hefboom

Vincent Wille, President van Agfa’s divisie Digital Print & Chemicals, zegt: “De combinatie van Inca Digitals productieknowhow en Agfa’s technische expertise, wereldwijde aanwezigheid en uitstekende servicenetwerken zal ons in staat stellen om onze klanten ongeëvenaarde drukoplossingen aan te bieden en ons naadloos aan te passen aan hun noden in deze snel evoluerende omgeving. Deze overname is een hefboom voor en een versterking van onze positie in de high-end en high-speed grootformaatmarkt als geheel en specifiek in het veelbelovende verpakkingssegment.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.