Signnieuws

Mehler Texnologies en Printable Technical Textiles bundelen hun krachten. Deze samenwerking leidt, volgens eigen zeggen, tot het eerste duurzame schuifzeil gemaakt van gerecyclede grondstoffen en voorzien van SolidskinTec.

Brand owners en transportbedrijven richten zich steeds vaker op duurzaamheid om hun ecologische impact te verminderen. Daarnaast worden vrachtwagens gezien als een effectieve out-of-home reclame-uiting om hun merken te promoten. Mehler Texnologies en Printable Technical Textiles, gevestigd in Barneveld, hebben met Polymar 8556 ECO CF – volgens eigen zeggen – een baanbrekende oplossing ontwikkeld die aan beide eisen voldoet.

Innovatieve combinatie

Het Duitse Mehler Texnologies maakt Polymar 8556 ECO CF van gerecyclede PET-flessen en gerecycled technisch textiel. Het materiaal bestaat tot 50 procent uit gerecyclede grondstoffen waarvan 25 procent uit gerecycleerde grondstoffen in de coatingmassa en 100 procent r-PES-garens. Het nieuwe doek voor schuifzeilen is ontwikkeld om bij te dragen aan de circulaire economie en de schuifzeilenmarkt verder te innoveren. Polymar 8556 ECO CF wordt namelijk gecombineerd met Printable’s SolidskinTec, waardoor een uitzonderlijke duurzaamheid en een unieke printkwaliteit wordt bereikt.

SolidskinTec

SolidskinTec is een specifieke print- en veredelings-methode van Printable Technical Textiles, dat het schuifzeil van vrachtwagens een uitstekende printkwaliteit en UV-bescherming geeft. Kleuren worden intenser en blijven langdurig stralend en krachtig. Het oppervlak van het schuifzeil wordt door de behandeling vuilafstotend, waardoor er minstens 50 procent minder vaak gewassen hoeft te worden in vergelijking met andere schuifzeilen. Printable Technical Textiles garandeert dat SolidskinTec al deze kwaliteiten vijf jaar behoudt.

Duurzaamheidsaspect

“Wij weten al jaren dat schuifzeilen geprint met SolidskinTec langer meegaan en dus een betere optie zijn voor brand owners en transportbedrijven, zowel uit kosten- als uit merkoogpunt. Met deze nieuwe eco-panamastof van Mehler Texnologies kunnen we ons nu ook richten op het daadwerkelijke duurzaamheidsaspect van een goed bedrukt schuifzeil voor vrachtwagens”, aldus Steven Huisman, product sales manager bij Printable Technical Textiles.

Toegevoegde waarde

Hugo Schoute, sales manager bij Mehler Texnologies voegt daaraan toe: “Dit is slechts het begin van de ontwikkeling, zeker niet het einddoel. Door samen te werken met partners als Printable Technical Textiles kunnen we niet alleen een schuifzeil leveren dat een lagere ecologische impact heeft, maar bieden we ook een toegevoegde waarde door SolidskinTec.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.